Puszczyk12 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Witam Dzisiaj znalazłem takie 1 euro czy jest rzadsze od tego z Berlina(A) ? Wiem , że to duży nakład ale jestem ciekaw. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
sebek1974 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu W takim stanie jest wart najwyżej 99 Eurocentów.
karpik Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu W Berlinie w analogicznym roku wybita 100mln więcej. Czy to coś zmienia? Raczej nie. Awers: Po lewej stronie cyfra: 1, z prawej poziomy napis: EURO na tle mapy Europy z wyraźnie zaznaczonymi granicami państw strefy euro z 1999 r. na tle sześciu pionowych linii zakończonych gwiazdami. Poniżej litery „O” znajdują się inicjały: LL. Rewers: W centrum rdzenia wpisany w okrąg orzeł – herb Niemiec. Poniżej poziomo rok: 2002, pod lewą łapą orła litera: G. Wokoło pierścienia 12 pięcioramiennych gwiazd. Bok: na przemian ząbkowany i gładki Rok na monecie: 2002 Rok emisji: 2002 W obiegu od: 2002-01-01 Nominał: 1 euro Tworzywo / metal: pierścień: mosiądz (CuZn). rdzeń: 3 warstwy: miedzionikiel (CuNi), nikiel (Ni), miedzionikiel (CuNi) Stempel: zwykły Średnica (mm): 23,25 mm Masa (g): 7,5 g Nakład: 266 485 000* Rzadkość: - Projektant: Awers: Luc Luycx (Belgia), Rewers: Heinz Hoyer i Sneschana Russewa-Hoyer (Niemcy) Mennica: Staatliche Münze Baden Württemberg – Karlsruhe (Niemcy) Emitent: Narodowy Bank Niemiec Cena emisyjna: 1 €
Rekomendowane odpowiedzi