Rafik89 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Witam wszystkich . Znalazłem taką jak widać buteleczkę, jeszcze z odziwo niewielką zawartością cieczy (zapach alkoholu). Czy ktoś ma może jakieś informacje na temat tego znaleziska? Co to była za perfuma ? Z którego okresu pochodzi ? Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję .
0 Kee Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Tania woda po goleniu czyli zanieczyszczony alkohol który i tak ludzie pili ;D a mocy podobno miał i nawet 80 ;)
0 Sedco Express Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowane) Nie woda po goleniu a do nacierania włosów i skóry głowy - taki tonik, odżywka ! Po goleniu to był wtedy Płyn Ogórkowy, woda Polarna i jeszcze inne ! Ogólnie to nazywane "pykówkami" bo pyk, pyk i do gęby ! Edytowane 5 godzin temu przez Sedco Express
0 Kee Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu No ja takie butelki pamiętam z wczesnych lat 90 ojciec tego używał waliło jak spiryt i piekło jak jasna cholera. I na bank była to woda po goleniu. Żadnych etykiet czarny lub brązowy nadruk na butelce. Obstawiam że butelka wykorzystywana dla wielu produktów.
Pytanie
Rafik89
Witam wszystkich
.
Znalazłem taką jak widać buteleczkę, jeszcze z odziwo niewielką zawartością cieczy (zapach alkoholu).
Czy ktoś ma może jakieś informacje na temat tego znaleziska?
Co to była za perfuma ?
Z którego okresu pochodzi ?
Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję
.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi