Zagadka79 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Dzień dobry, szukam pomocy w identyfikacji korony z pieca kaflowego. Na udostępnionych mi zdjęciach brak widocznej sygnatury, według sprzedawcy prawdopodobnie jest to produkcja miśnieńska, jednakże wolę zasięgnąć opinii w tej sprawie. Z góry dziękuję za pomoc :)
0 mensguth6 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Odczyść tył kafla, jeśli Miśnia musi być sygnatura. Piękne trafienie. Cacane jest. Zazdroszcze trafiienia :)
0 Zagadka79 Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu Dostałam do sprzedawcy następujące wymiary: Sz: 100 cm wys: 37 cm gł: 8,5-14 cm
0 MonikaNJ Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Nic nie widać niestety. Piękna forma i malatura. Szukaj nie tylko sygnatury a raczej wycisków. Nawet jeśli to nie jest Miśnia to może być któraś ze Śląskich manufaktur- to też genialnie. Jeśli to nie twoje zdjęcia poproś o dowód- powiększenie wycisków lub sygnatury.
0 mensguth6 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Czyli na 3 kafle - a więc piec stożkowy . Monika z całym szacunkiem ale to nie malatura lecz szkliwienie . Piec był duży i nie ma bata - znak producenta tam gdzieś jest.Nie jest idealny, lewa strona lekko wygięta {normalne} Dodam tylko iż nie są to tanie kafle . Był dwukrotnie wypalany.
0 karpik Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, mensguth6 napisał: Dodam tylko iż nie są to tanie kafle Wystawione na OLX za 3500
Pytanie
Zagadka79
Dzień dobry,
szukam pomocy w identyfikacji korony z pieca kaflowego. Na udostępnionych mi zdjęciach brak widocznej sygnatury, według sprzedawcy prawdopodobnie jest to produkcja miśnieńska, jednakże wolę zasięgnąć opinii w tej sprawie.
Z góry dziękuję za pomoc :)
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi