kribmw Posted November 16 Posted November 16 Witam serdecznie do identyfikacji pagony moje pytanie rodzaj wojsk oraz stopień?
0 Slajmi130 Posted November 17 Posted November 17 (edited) Osobiście uważam że jest to naramiennik RAD. Świadczą o tym, sznureczek bajorkowy, którego w WH nie było, czarny otok pod sznurkiem, kolor naramiennika, stopień, hauptvormann - taki kandydat na unterfeldmeister"a Edited November 17 by Slajmi130 1
0 kribmw Posted November 17 Author Posted November 17 Też tak mi się wydaje bo ten otok jest inny niż w WH.Niezgadza się tylko kolor bo środek pagonu jest ewidentnie w zielonym kolorze.
0 Slajmi130 Posted November 17 Posted November 17 (edited) to nic, były i takie i takie , rozstrzał kolorów mundurów był gigantyczny, Kolor naramiennika jest jak bluzy pewnie, i takie tez były. zdjęcie poniżej To samo w w wh i innych służbach, kolory sukna zmieniały się jak w kalejdoskopie, od zielonych do brązowych i poprzez ich wszystkie odcienie Edited November 17 by Slajmi130
0 kribmw Posted November 17 Author Posted November 17 Dzięki bardzo Slajmi130 za poświęcony czas i konkretną odpowiedź pozdrawiam. 1
0 Slajmi130 Posted November 18 Posted November 18 Zwrócę jeszcze twoją uwagę na to , że na twoim zdjęciu jest tresa dystynkcyjna oznaczająca kandydata, na wyższy stopień. Na twoim zdjęciu jest to tresa dystynkcyjna wojsk lądowych, a na moim zdjęciu jest to tresa przeznaczona dla Luftwaffe. Oczywiście nie ma to znaczenia w RAD poprostu taką tresę zdobył dla odznaczenia się że jest kandydatem
0 kribmw Posted November 18 Author Posted November 18 Jeszcze raz dziękuję Slajmi130 za poszerzenie mojej wiedzy pozdrawiam.
Question
kribmw
Witam serdecznie do identyfikacji pagony moje pytanie rodzaj wojsk oraz stopień?
7 answers to this question
Recommended Posts