0 jarb Napisano %s o %s Napisano %s o %s 7,9x57 produkcji Zbrojowka Brno (Czechosławacja) z kwietnia 1937r.
0 Paweł Paweł Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Niemcy używali tych naboi ? ZB-26 z jakiej broni?
0 hipolit-O4 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Możesz tak skasowaną spłonkę znaleźć 7,7x57R. Bren był na licencji ZB-26. Mam kilka polskich czy jugosłowiańskich zbitych prostokątną iglicą.
0 tygrys001 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Niemcy używali wszystkiego co zdobyli. Czechosłowackie łuski znajdowałem na pozycjach z '45 pod Gdańskiem.
0 Tomasz70 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Zarówno broń czeska, jak i czeska amunicja zasiliła zasoby Wehrmachtu i Waffen SS. Dla Adolfa był to wyjątkowy zastrzyk energii.
0 hipolit-O4 Napisano %s o %s Napisano %s o %s 4 godziny temu, tygrys001 napisał: Niemcy używali wszystkiego co zdobyli. Czechosłowackie łuski znajdowałem na pozycjach z '45 pod Gdańskiem. Pod Gdańskiem czechosłowacką amunicję Niemcy mogli używać już we wrześniu 1939. Czechosłowackie łuski były także pod Narwikiem ,we Francji i Belgii w 1940.
0 Paweł Paweł Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Dzięki wam wszystkim za informację jestem wdzięczny pozdrawiam serdecznie wszystkich
Pytanie
Paweł Paweł
Witam mam pytanie czy ktoś wie jaka to łuska?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi