michal2464 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Witam, mógłby ktoś pomóc zidentyfikować baretki ze zdjęcia? Są one z munduru mojego przodka. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj
0 Sedco Express Napisano %s o %s Napisano %s o %s 11 godzin temu, michal2464 napisał: Witam, mógłby ktoś pomóc zidentyfikować baretki ze zdjęcia? Są one z munduru mojego przodka. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Odznaczenia resortowe PRL: 1- Złoty Krzyż Zasługi PRL 2- Srebrny Krzyż Zasługi PRL 3- Złoty Medal Siły Zbrojne w Służbie Ojczyzny 4- Srebrny j.w. 5- Brązowy j.w. 6- Srebrny Medal za Zasługi dla Obronności Kraju 7- Brązowy j.w. 8- ? 3- 1 Cytuj
0 Sedco Express Napisano %s o %s Napisano %s o %s 10 minut temu, Catadero napisał: 8. Srebrna odznaka im. Janka Krasickiego. Baretka ma jeszcze pionowe paski białe i niebieskie a w/w odznaka ich nie ma. Cytuj
0 Sedco Express Napisano %s o %s Napisano %s o %s Super ! Jak widać baretka różni się od wstążki orderowej. Cytuj
0 Catadero Napisano wczoraj o 19:07 Napisano wczoraj o 19:07 Rangę odznaczenia ze wstążką widać-czy to brązowe, srebrne czy złote. Baretka musi mieć pionowe paski srebrne lub złote, by było wiadomo jakiej klasy odznaczenie "osobnik" nosi. I to jest jedyna różnica. Cytuj
Pytanie
michal2464
Witam, mógłby ktoś pomóc zidentyfikować baretki ze zdjęcia? Są one z munduru mojego przodka. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi