Bronek4432 Napisano 6 Lipiec Napisano 6 Lipiec Witam, takie coś wyszło mi spod podłogi w starym domu, czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś o zdjęciach lub rozczytać listy i dokumenty? Czy koperty mówią coś ciekawego?
0 sebek1974 Napisano 6 Lipiec Napisano 6 Lipiec Niejaki Soldat Gerhard Warazea Feldpostnummer 37160 listy do matki. A to jest meldunek policyjny dla marynarze żeglugi wśródlądowej.
0 Bronek4432 Napisano 6 Lipiec Autor Napisano 6 Lipiec Czy po numerze poczty polowej można gdzieś więcej się o niej dowiedzieć, skąd pisał lub w jakiej jednostce był?
0 toyotomi Napisano 7 Lipiec Napisano 7 Lipiec Czołem. 15 godzin temu, Bronek4432 napisał: Czy po numerze poczty polowej można gdzieś więcej się o niej dowiedzieć, No pewnie. Feldpost 37160 28.4.1940-19.9.19407 - 7. Luftnachrichten-Flugmelde-Kompanie - Luftgau-Nachrichten-Regiment 17 12.3.1943-7.9.1943 - 22. Kompanie Luftgau-Nachrichten-Regiment Rostow. potem 22. Kompanie Luftgau-Nachrichten-Regiment 25 25.11.1944-zakończenie działań wojennych 8.2.1945 numer wykreślony z listy. pzdr. stani
Pytanie
Bronek4432
Witam, takie coś wyszło mi spod podłogi w starym domu, czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś o zdjęciach lub rozczytać listy i dokumenty? Czy koperty mówią coś ciekawego?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi