Skocz do zawartości
  • 0

Kolekcjoner Starych Gazet

Pytanie

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Trafiłeś na forum złożone między innymi z „kolekcjonerów starych gazet”, bo inaczej nie pisalibyśmy tutaj bardzo wielu treści, tylko nie wiemy, czy spełniamy Twoje standardy bycia „poważnymi” oraz „profesjonalistami”, jak również, czy kolekcjonujemy „ciekawe artykuły”.

A już na serio…

Po takim poście inauguracyjnym mam pewne wątpliwości, czy zgłoszą się ci kolekcjonerzy (zgodnie z wymogiem) „poważni” i „profesjonalni”.

• 0
Napisano

Ja np nie jestem ani poważnym ani profesjonalnym kolekcjonerem starych gazet a jedynie człowiekiem który chętnie zakolekcjonuje coś ciekawego jeśli się zdarzy taka okazja w tym i stara gazetę. 

Więc pytanie brzmi chcesz kupić? Sprzedać? Czy zasięgnąć opinii?

• 0
Napisano

To jest taki wątek edukacyjny.

Kompletnie niepoważny i nieprofesjonalny post kategorycznie żąda kontaktu wyłącznie z ludźmi „poważnymi” oraz z „profesjonalistami” kolekcjonerstwa „starych gazet".

Wielka szkoda, że nie padła w tym poście - w ramach jego kategoryczności - definicja „profesjonalnego kolekcjonera”. Czy to taki, który - jak w bibliotekach - przerzuca karty gazet i czasopism - pod przymusem biblioteki - w rękawiczkach? Czy może „profesjonalny kolekcjoner” „starych gazet” to taki, który na światowych aukcjach kupuje owe „stare gazety” z „DJ” (Dust Jacket), czyli w folii ochronnej? Czy o co chodzi z tym „profesjonalizmem”? Trzeba być magistrem albo doktorem medioznawstwa?

Może na przyszłość ktoś inny kategorycznie żądający kontaktu z ludźmi „poważnymi” oraz „profesjonalistami” tego forum spojrzy na ten wątek i zastanowi się nad samą tylko kulturą takiego „przesłania” dla forumowiczów.