tm1 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Bardzo proszę o identyfikację siekiery.są jakieś znaki wybite na niej. Cytuj
0 tm1 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s W dniu 20.05.2025 o 00:09, canabis.dw napisał: Pokaż kształt otworu na trzonek W dniu 20.05.2025 o 00:09, canabis.dw napisał: Pokaż kształt otworu na trzonek W dniu 20.05.2025 o 00:09, canabis.dw napisał: Pokaż kształt otworu na trzonek Cytuj
0 canabis.dw Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) Ogólnie rzecz ujmując - mimo iż ma fajny "bojowy" kształt tzw. "brode" to jednak stan zachowania i otwór na trzonek wskazuja na XIX wiek i siekierę ciesielską - zaznaczam, że to tylko moja subiektywna ocena Edytowane %s o %s przez canabis.dw Cytuj
0 Slajmi130 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Mega mi się podoba , zrobiłbym ją sobie do swojej kolekcji Cytuj
0 Tyr Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) Nie ferował bym wyroków... Korozja chyba beztlenowa a struktura żelaza podobna do średniowiecza. Nawet oznakowanie podobne... Muzeum Powiatowe w Nysie: Kwiecień - topór średniowieczny Edytowane %s o %s przez Tyr Cytuj
0 tm1 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s 45 minut temu, Tyr napisał: Nie ferował bym wyroków... Korozja chyba beztlenowa a struktura żelaza podobna do średniowiecza. Nawet oznakowanie podobne... Muzeum Powiatowe w Nysie: Kwiecień - topór średniowieczny Dostępu do tlenu w tym środowisku na pewno nie było.dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Cytuj
0 canabis.dw Napisano %s o %s Napisano %s o %s 3 godziny temu, Tyr napisał: Nie ferował bym wyroków... Korozja chyba beztlenowa a struktura żelaza podobna do średniowiecza. Nawet oznakowanie podobne... Muzeum Powiatowe w Nysie: Kwiecień - topór średniowieczny Patrząc na tego z Twojego linku oraz to, że ma nieźle udokumentowane datowanie na podstawie kontekstu zalegania to moja ocena chyba była błędna i rzeczywiście moze to być topór bojowy Cytuj
Pytanie
tm1
Bardzo proszę o identyfikację siekiery.są jakieś znaki wybite na niej.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi