Skocz do zawartości

Pytanie

Napisano

Przedmiot raczej nie jest metalowy (chyba kamień). Znaleziony na plaży. Z moich poszukiwań wynika, że można iść dwiema ścieżkami. Pierwsza: skamieniała gąbka, jeżowiec (ale wtedy wzór powinien być z jednej strony). Druga: ozdoba. Może ktoś naprowadzi?

20250201_152802.jpg

20250201_152712.jpg

20250201_152730.jpg

20250201_152750.jpg

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Witam; 

Czy mógłbyś coś więcej napisać o znalezisku?

Plaża nad jeziorem czy morzem?
Jakie województwo?

Takie informacje, mogą być przydatne przy identyfikacji znaleziska.

Według mnie jest to ciekawy temat.🧐

Pozdrawiam;

P.s Trzymam kciuki na rozstrzygnięcie kwestii tego ciekawego znaleziska ✊✊.

• 0
Napisano

Znalazłem na plaży nadmorskiej pomiędzy Wisełką, a Międzywodziem (zachodniopomorskie). Na plaży bywam kilka razy w roku. Tym razem była albo po cofce, albo sztormie, bo bardzo mocno podmyło wydmę (to "coś" leżało wśród kamieni pod samą wydmą). Ja też myślę wbrew temu co napisał karpik, że przedmiot nie powstał podczas współczesnej zabawy przy ognisku. Ale ze gliniany, to chyba ma rację.

• 0
Napisano

Wydaje mi się, że jak mudlark oglądałem to w Tamizie znaleźli takie cosie i okazało się że to jakieś hinduskie amulety wyrzucane na szczęście. Wielkości monety trochę grosze i właśnie miały gwieździsty koncentryczny wzór. Poszukaj w tym kierunku