SPPILOT Napisano 6 Styczeń Napisano 6 Styczeń Cześć! Mam taką "popularną" lampkę Notek. Z tego co widziałem, to większość tych lamp jest przykręcana do pojazdów, a tu mam sprężynowy zaczep? Może któryś z szanownych forumowiczów podpowie przy czym mogła być założona. Pozdrawiam!
0 Landszaft Napisano 6 Styczeń Napisano 6 Styczeń a nie jest to przypadkiem powojenny notek z lat 50-60
0 SPPILOT Napisano 6 Styczeń Autor Napisano 6 Styczeń (edytowane) Powojenne nie miały sygnatur i miały nieco inną budowę. Nie zmienia to jednak faktu, że mocowanie jest nietypowe :) Edytowane 6 Styczeń przez SPPILOT
0 Kee Napisano 6 Styczeń Napisano 6 Styczeń Mam zero znajomości tematu, ale chwilę pogrzebałem. https://blogkazamata.wordpress.com/2019/12/22/kraftfahrzeug-nachtmarschgerat-1943/ Załącznik 4 pokazuje zamontowana i zdemontowana lampę za pomocą złączki Może to właśnie tego typu złączka do adaptacji pojazdów "na szybko" w ramach zapotrzebowania? 1
0 SPPILOT Napisano 6 Styczeń Autor Napisano 6 Styczeń (edytowane) Godzinę temu, Kee napisał: Mam zero znajomości tematu, ale chwilę pogrzebałem. Umiejętność szukania bywa lepsza od powierzchownej wiedz! Bardzo dziękuję za wskazówkę! Jest to bardzo możliwe, że to lampa stosowana zamiennie w ciężarówkach, których zadania nie zawsze wymagały lampy szlakowej. Muszę poszperać w tym kierunku. Edytowane 6 Styczeń przez SPPILOT
Pytanie
SPPILOT
Cześć! Mam taką "popularną" lampkę Notek. Z tego co widziałem, to większość tych lamp jest przykręcana do pojazdów, a tu mam sprężynowy zaczep? Może któryś z szanownych forumowiczów podpowie przy czym mogła być założona. Pozdrawiam!
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi