Skocz do zawartości
  • 0

Mundur armii carskiej.

Pytanie

Napisano

Dzień dobry :)

Ostatnio zaczęłam się interesować historią moich przodków. Znalazłam zdjęcie mojego pradziadka w galowym mundurze carskiej armii. Niestety nie umiem określić z którego okresu. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, o czym świadczą szczegóły munduru, na co zwrócić uwagę??

Proszę o pomoc. Bardzo mi na tym zależy :)(Mężczyzna po lewej stronie)

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano (edytowane)

powiększenie z Twojego zdjęcia

image.png.97c65ad410ac1731943ef157f3316fc8.png

mocne wskazanie na albo 49-й пехотный Брестский полк lub 42-й пехотный Яку́тский полк

Edytowane przez combo
dodatki
  • Super 1
  • 0
Napisano (edytowane)

@K4tarzyna Daj na priv albo otwartm tekstem nazwisko i imię przodka, a może znasz rok ur? Poszukam czy coś więcej o nim da się dowiedzieć - o ile był ranny albo trafił do niewoli. Zakładam, że nie zginął?

M.

Edytowane przez beaviso
  • 0
Napisano
W dniu 2.01.2025 o 20:29, combo napisał:

powiększenie z Twojego zdjęcia

image.png.97c65ad410ac1731943ef157f3316fc8.png

mocne wskazanie na albo 49-й пехотный Брестский полк lub 42-й пехотный Яку́тский полк

Dziękuję bardzo :)

• 0
Napisano
W dniu 2.01.2025 o 20:41, beaviso napisał:

@K4tarzyna Daj na priv albo otwartm tekstem nazwisko i imię przodka, a może znasz rok ur? Poszukam czy coś więcej o nim da się dowiedzieć - o ile był ranny albo trafił do niewoli. Zakładam, że nie zginął?

M.

Napisałam priv