kimax Napisano 25 Grudzień 2024 Napisano 25 Grudzień 2024 Witam natrafiłem na starą ruinę z cegłami które mają takie napisy może ktoś wie co to oznacza, cegły mają taki sam napis. Pozdrawiam Cytuj
0 Kee Napisano 25 Grudzień 2024 Napisano 25 Grudzień 2024 Wygląda to po prostu na nr partii cegieł, niedbałość przy ich układaniu (napisy do góry nogami) świadczą że nie miały one żadnego znaczenia dla budowniczych. Cytuj
0 kimax Napisano 25 Grudzień 2024 Autor Napisano 25 Grudzień 2024 1 godzinę temu, Kee napisał: Wygląda to po prostu na nr partii cegieł, niedbałość przy ich układaniu (napisy do góry nogami) świadczą że nie miały one żadnego znaczenia dla budowniczych. Dzięki, mogę dodać bo się wsumie dowiedziałem że to wybudowane w latach 20/30 Dzięki Pozdrawiam Cytuj
0 Landszaft Napisano 25 Grudzień 2024 Napisano 25 Grudzień 2024 raczej ktoś wypisał date produkcji 12 III 1942. Cytuj
0 kimax Napisano 25 Grudzień 2024 Autor Napisano 25 Grudzień 2024 17 minut temu, Landszaft napisał: raczej ktoś wypisał date produkcji 12 III 1942. Kurcze , bardzo możliwe że wybudowano to w tym roku możliwe że jest tak jak napisałeś pozdrawiam Cytuj
0 Kee Napisano 25 Grudzień 2024 Napisano 25 Grudzień 2024 45 minut temu, Landszaft napisał: raczej ktoś wypisał date produkcji 12 III 1942. Tam na końcu to Z nie 2 ale nie wykluczone że to data która również stanowiła nr partii. Cytuj
Pytanie
kimax
Witam natrafiłem na starą ruinę z cegłami które mają takie napisy może ktoś wie co to oznacza, cegły mają taki sam napis.
Pozdrawiam
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi