kimax Napisano 14 Listopad 2024 Napisano 14 Listopad 2024 Witam znalazłem ostatnio coś takiego i wydaje mi się że może to być z jakiegoś dużego naboju jakaś góra czy coś, nie znam się na tym a więc pytam specjalistów, z jeden strony jest gwint więc było to wkręcane? Pozdrawiam
0 bialawy Napisano 15 Listopad 2024 Napisano 15 Listopad 2024 (edytowane) Fragment granatu moździerzowego. Po średnicy dojdziesz jakiego kalibru Edytowane 15 Listopad 2024 przez bialawy
0 vis1939 Napisano 15 Listopad 2024 Napisano 15 Listopad 2024 6 godzin temu, bialawy napisał: Fragment granatu moździerzowego Weź pustą skorupę granatu moździerzowego, klepnij ją młotkiem i porównaj wygląd z tym na zdjęciu.
0 bialawy Napisano 15 Listopad 2024 Napisano 15 Listopad 2024 Nie za bardzo rozumiem... Że niby źle podpowiadam autorowi postu? Toż to widać gołym okiem, że to skorupa granatu moździerzowego. Tylko ma taki kształt bo ktoś uciął końcówkę z motylkiem i dodatkowo może czymś najechał, że przybrała profil obły. Ale może faktycznie tylko ja to tak widzę... Gwint na górze też świadczy o tym, że wkręcany był tam zapalnik. Po lasach jeszcze się takie walają po krzakach kiedyś wyciągnięte przez poszukiwaczy i pozostawione bo ciężko było zabrać... Pozdrawiam
Pytanie
kimax
Witam znalazłem ostatnio coś takiego i wydaje mi się że może to być z jakiegoś dużego naboju jakaś góra czy coś, nie znam się na tym a więc pytam specjalistów, z jeden strony jest gwint więc było to wkręcane?
Pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi