rorvik Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2004 WitamWygrzebaliśmy ostatnio kawałek takiej płyty. Czy to może być fragment pancerza wieży czołgowej? W okolicy znaleźliśmy także trochę fantów po panterze (gąski itp.)Na powierzchni resztki zielonej i białej farby.rorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 na pierwszy rzut wyglada to na tylna sciane wierzy od panthery, tylko wydaje m isie ze otwor jest za duzy, i nie przypominam sobie aby w panterach byla wogol otworu wlazu naspawana taka obrecz, no chyba ze jest to czesc wewnetrzna wierzy.podaj grubosc i najlepiej zdjecie z drugiej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 WitamDzięki za odzew więc tak grubość ok 30mm, zdjęcie drugiej strony mam to wrzucę wieczorem. Niestety blacha została w lesie :( więc więcej wymiarów nie mam.rorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jaszczołt Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 A może raczej fragment górnego pancerza wieży na którą była dospawana wieżyczka dowódcy (Ausf G)?Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Abt. Napisano 21 Kwiecień 2004 Share Napisano 21 Kwiecień 2004 A jaką grubość miała płyta w tym miejscu? Wydaje mi się, że w ajcieńszym" przypadku musiała mieć 15 mm. (?)Tylko ta okolica" się oddaliła na pół kilometra :) - Także, to może być teraz dużym czymkolwiekiem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 Panowie,Na gorna plyte wiezy , to 30mm jest za duzo(wszystkie modele Pz Kpfw V mialy 16-to milimetrowa plyte gornego pancerza wiezy - dopiero Schmalturm mial miec 40mm).Zas na plyte tylna 30 mm to za malo - 45 mm byloby jak znalazl.Procz tego nie zgadza sie kolnierz".Srednica tez chyba za duza.Chyba jedyny niemiecki pojazd pancerny jaki mogl miec plyte z wlazami o grubosci 30mm to Sd Kfz 184 swojsko zwany Elefantem lub Ferdynandem.Ale jakiej srednicy mial wlazy nie wiem.Nie mam pod reka w tej chwoli zadnych zrodel, by poszukac.PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Abt. Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 Ale wtedy nie byłoby tych dwóch równych krawędzi - jedna z nich powinna być lekko wyprofilowana. Taki układ chyba faktycznie najbardziej sprzyja" tylniemu włazowi.Tylko te centymetry się nie zgadzają...W ogóle - parafrazując Nienackiego - taka Pantera ma jeszcze wiele otoworów, które potrafią zadowolić mężczyznę :) (np. taką osłonę na jeden z wentylatorów..) (?)A taki Jagdpanzer... - ten to miał już tysiące otworów. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Czerwiec 2004 Share Napisano 29 Czerwiec 2004 WitamA o której części myślisz? Bo pancerz górny na pewno nie;)Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Abt. Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 Pisaliśmy równocześnie. (jak widać)a jak już tu jestem - to może te 3 cm" rorvik podał na oko...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 21 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2004 WitamK.Abt - jak być może się domyślasz wymiarów nie mam bo tam nie wróciliśmy. Wiem jedno - jej grubość to na pewno nie 45 mm góra 30. I stąd moje pytanie (może źle skonstruowane) czy wszystkie wersje miały pancerz tej samej grubości.Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Abt. Napisano 23 Czerwiec 2004 Share Napisano 23 Czerwiec 2004 Okej. Spróbuje się na ten miesiąc zahibernować.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Czerwiec 2004 Share Napisano 27 Czerwiec 2004 A może od 250http://www.wargamer.com/Hosted/Panzer/DSCN9459.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 tez obstawiam plyte pod oslona wentylatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Abt. Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 Tak. (Ausf. D, A, G)A czy przyznasz się w jakim (mniej więcej) rejonie rośnie ten las (pełen panter)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Abt. Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Dzięki. Chętnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Czerwiec 2004 Share Napisano 29 Czerwiec 2004 Cóż jeżli kula poszła w płot to próbujcie dalej.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Czerwiec 2004 Share Napisano 29 Czerwiec 2004 Przepraszam miało być-jeżeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2004 WitamDzięki za odzew. Grendel faktycznie grubość podałem na oko i jak teraz się zastanawiam to 45mm na pewno nie, ale co do 16mm nie jestem już taki pewien.Druga strona tej blachy była gładka. Graty po pantherze znaleźliśmy ale co najmniej z 500m dalej i to z rok temu więc stąd moje wątpliwości.Mam jeszcze jedno pytanie: czy ten fant ma jakąkolwiek wartość kolekcjonerską? Da się go na coś wymienić? (Pytanie o tyle istotne że do miejsca z transportem było tam z pół kilometra a ta płyta waży ze 40 kg.Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2004 Jak rozumiem mówicie o tym włazie?Zdjęcie ze strony http://www.achtungpanzer.com/pz4.htmrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 21 Kwiecień 2004 Share Napisano 21 Kwiecień 2004 oddaje glos na plyte oslonowa pod wentylator :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2004 WitamA skąd jesteś? bo jak z Wawy to możemy go razem zwiedzić;)Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Kwiecień 2004 Share Napisano 21 Kwiecień 2004 Napewno nie jest to osłona na wentylator stanowczo za gruba!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Witam po długiej przerwie.Popatrzcie na to zdjęcie i porównajcie. http://www.odkrywca-online.pl/picsforum5/wiea_po_remoncie.jpgNie wygląda znajomo?:) Jaką grubość miał pancerz z tyłu wierzy w panterze?Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Abt. Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Grendel już Ci odpowiedział na to pytanie równo 2 miesiące temu.I podaj wreszcie te wymiary (z łaski swojej)pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2004 WitamWygrzebaliśmy ostatnio kawałek takiej płyty. Czy to może być fragment pancerza wieży czołgowej? W okolicy znaleźliśmy także trochę fantów po panterze (gąski itp.)Na powierzchni resztki zielonej i białej farby.rorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2004 Druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
rorvik
Witam
Wygrzebaliśmy ostatnio kawałek takiej płyty. Czy to może być fragment pancerza wieży czołgowej? W okolicy znaleźliśmy także trochę fantów po panterze (gąski itp.)
Na powierzchni resztki zielonej i białej farby.
rorvik
27 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.