mortom Napisano 11 Wrzesień Napisano 11 Wrzesień Witam, Zajmuję się modelowaniem samolotów w formie cyfrowej (3D). Popełniłem parę grafik z naszymi RWDami (np. kaledarz dla MLP w Krakowie). Staram się odwzorować w miarę wiernie Lotnisko Okręcie z lat 1932-39. W archiwach odnalazłem idealne zdjęcie przekazania Wojsku Polskiemu całej serii RWD 8 i 15 podajże (zdjęcie w załączniku). W odmętach internetu odnalazłem również ciekawą mapkę lotniczą tego terenu - chyba niestety powojenną bo coś mi się nie zgadza z widokiem przedstawionym na zdjęciu. Czy gdzieś można odnaleźć przedwojenne zdjęcia lotnicze Lotniska w formie "satelitarnej" mapki? Lub chociaż nieco lepszą tej wyżej? I pytanie nr. 2 - co za to świątynia widnieje na zdjęciu za lotniskiem? Pozdrawiam T.S. Cytuj
Grzesio Napisano 11 Wrzesień Napisano 11 Wrzesień 4 godziny temu, mortom napisał: chyba niestety powojenną bo coś mi się nie zgadza z widokiem przedstawionym na zdjęciu. To jest fragment ortofotomapy Warszawy z 1945 roku. Całość dostępna jest tutaj: https://mapa.um.warszawa.pl/mapaApp1/mapa?service=mapa_historyczna Po prawej u góry zakładka "Zdjęcia" i rok z listy. 1 Cytuj
Kalcjusz Napisano 11 Wrzesień Napisano 11 Wrzesień 7 hours ago, mortom napisał: W archiwach odnalazłem idealne zdjęcie przekazania Wojsku Polskiemu całej serii RWD 8 i 15 podajże (zdjęcie w załączniku). ale przekazanie to nie mialo miejsca na Okeciu Cytuj
Spirit of Warsaw Napisano 10 Październik Napisano 10 Październik - A na poważnie, tej sprawie, napisz do Kol. słomek von hammerstein, jest na forum Odkrywca. P.S.: Gratuluję talentu.. Cytuj
Spirit of Warsaw Napisano 3 Listopad Napisano 3 Listopad 3 godziny temu, Woodhaven napisał: Tylko koni, tylko koni, tylko koni, tylko koni żal... ♪ ♫ ♯ ♫ https://forum.odkrywca.pl/topic/778553-zdj%C4%99cia-naszego-samolotu-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-35/page/16/#comment-2257363 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi