kazioW24 Napisano 26 Maj Share Napisano 26 Maj To chwyt szabli pruskiej wz 1848 oficera artylerii dobrze myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 toyotomi Napisano 26 Maj Share Napisano 26 Maj Czołem. Godzinę temu, kazioW24 napisał: To chwyt szabli pruskiej wz 1848 oficera artylerii dobrze myślę. Chwytu - tutaj raczej (już) niema, zostały same mosiądze. Pozostałość po pruskiej - Löwenkopfsäbel für Offiziere der Artillere, Te modele - artylerii i kawalerii - nie miały rocznika. pzdr. stani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 kazioW24 Napisano 26 Maj Autor Share Napisano 26 Maj czyli nie dojdę z jakiego kresu i to że klinga nie jest mocowana do uchwytu nic nie da swoją drogą jak to się trzymało kupy bo nie jest na wylot ,było do drzewa mocowane czy jak jedni podają że to m1848 inni że m 1896,czyyli ani jedno ani drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 toyotomi Napisano 26 Maj Share Napisano 26 Maj Czołem. Godzinę temu, kazioW24 napisał: czyli nie dojdę z jakiego kresu Niema strachu - okres to końcówka XIXw do I WŚ. Godzinę temu, kazioW24 napisał: to że klinga nie jest mocowana do uchwytu Jak to - nie jest mocowana do uchwytu...? - musiała być mocowana, aby stanowiła całość (jako szabla) Przy tych pozostałościach oprawy, trzpień głowni zżarła rdza. A na kapturku możemy zobaczyć maskowane (mosiądzem) zakucia trzpienia głowni (którego rdza nie zżarła. Godzinę temu, kazioW24 napisał: czy jak jedni podają że to m1848 inni że m 1896,czyyli ani jedno ani drugie Przykro mi - ani jedno ani drugie, M48 i M96 - to szable kontraktowe/żołnierskie, a Löwenkopfsäbel jest - oficerską. pzdr. stani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
kazioW24
To chwyt szabli pruskiej wz 1848 oficera artylerii dobrze myślę.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi