hipolit-O4 Napisano 24 Marzec Share Napisano 24 Marzec Myślę że przetwornicy elektrycznej. Powojenna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 hipolit-O4 Napisano 24 Marzec Autor Share Napisano 24 Marzec Fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Grzesio Napisano 24 Marzec Share Napisano 24 Marzec (edytowane) Kod producenta kta u numer Fl-50... jednoznacznie wskazują na drugowojenną Luftwaffe. Jesteś w stanie odczytać litery po Baumuster Z...? Ale, biorąc pod uwagę nazwę zaczynającą się na Z i podane napięcia 240/150 V, to jest to od ZSK, nastawnicy elektrycznych zapalników bombowych. Edytowane 24 Marzec przez Grzesio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Grzesio Napisano 25 Marzec Share Napisano 25 Marzec No to chyba jednak będzie ZBK 241/1, Fl 50867, pojemnik baterii ładujących zapalniki: https://www.holland.ro/zunderbatteriekasten-zbk-2411-werk-nr-kta-31314-folosita-de-luftwaffe/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 hipolit-O4 Napisano 1 Kwiecień Autor Share Napisano 1 Kwiecień Myślałem że NRD. Gość u którego to wypatrzyłem twierdzi że na jego polu rozbił się samolot w 1968r. Samolot według rozmówcy był z lotniska w Oleśnicy. Taki kawał grubego aluminium leży na podwórku właściciela pola. Powiedział że po każdej orce wychodzi jakieś aluminium. Powiedział że jak mnie interesuje to po żniwach zbierze dla mnie większe kawałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
hipolit-O4
Myślę że przetwornicy elektrycznej. Powojenna?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi