Idontcare Napisano 17 Listopad 2023 Share Napisano 17 Listopad 2023 Kto pomoże w identyfikacji przynależności wojskowej tego żołnierza? Wuj mojego dziadka, Antoni Dzierlatka, pochodzący z Dąbrów koło Myszyńca. Google mi powiedziało tylko, że jego odznaki to Państwowa Odznaka Sportowa i Państwowa Odznaka Strzelecka, podobnie jak u żołnierza z wątku https://forum.odkrywca.pl/topic/608122-państwowa-odznaka-strzelecka-i-odznaka-strzelec-wyborowy---wp-ii-rp/ Czy da się ustalić coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Sedco Express Napisano 18 Listopad 2023 Share Napisano 18 Listopad 2023 Wg mnie na podst. tego zdjęcia nie ma szans na określenie jednostki wojskowej, w której służył. Brak jakichkolwiek elementów mundurowych określających jdn. wojsk. (pułk) rodzaj broni etc. Myszyniec - czyli Kurpie. Może warto ustalić datę poboru do wojska (służba zasadnicza) i sprawdzić do jakich jednostek wojsk. byli kierowani poborowi z tego rejonu oczywiście jeżeli osoba ze zdjęcia w tym okresie tam mieszkała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Idontcare Napisano 18 Listopad 2023 Autor Share Napisano 18 Listopad 2023 Dzięki, to jest dobry pomysł, w Dąbrowach jest na szczęście regionalista, który powinien coś wiedzieć, zapytam go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Idontcare
Kto pomoże w identyfikacji przynależności wojskowej tego żołnierza? Wuj mojego dziadka, Antoni Dzierlatka, pochodzący z Dąbrów koło Myszyńca. Google mi powiedziało tylko, że jego odznaki to Państwowa Odznaka Sportowa i Państwowa Odznaka Strzelecka, podobnie jak u żołnierza z wątku https://forum.odkrywca.pl/topic/608122-państwowa-odznaka-strzelecka-i-odznaka-strzelec-wyborowy---wp-ii-rp/
Czy da się ustalić coś więcej?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi