kazioW24 Napisano 5 Listopad 2023 Share Napisano 5 Listopad 2023 Ktoś to zidentyfikuje,pierwsza myśl KOP,ale co robi ten orzełaek na kołnierzyku i jak to odznaka JP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 kazioW24 Napisano 5 Listopad 2023 Autor Share Napisano 5 Listopad 2023 Nie wiem ja myślałem że to krzyż legionowy bo tak jakby było w środku JP, ale chyba ten kapral za młody na legiony, bo data oprawy zdjęcia to 12.6.1939 Tczew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 RDW60 Napisano 5 Listopad 2023 Share Napisano 5 Listopad 2023 Kapral jest z 65 Starogardzkiego Pułku Piechoty. https://pl.wikipedia.org/wiki/65_Starogardzki_Pułk_Piechoty Jak powstawały legiony to jeszcze się pewnie nie urodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 RDW60 Napisano 5 Listopad 2023 Share Napisano 5 Listopad 2023 Chociaż z jego czasem urodzin to: czas oprawy zdjęcia nie koniecznie może być czasem jego wykonania na głowie rogatywka miękka a w 1939 powinna być wz. 36 mundur wygląda na wz. 19 Wzór wężyków na patkach też nie pasuje do 1939r a bliżej im moim zdaniem do wz. 1927 Sumując, zdjęcie jest wykonane moim zdaniem przed 1936r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 kazioW24 Napisano 5 Listopad 2023 Autor Share Napisano 5 Listopad 2023 (edytowane) Dzięki, stąd ten orzełek na kołnierzyku. Bardzo mozliwe bo to data oprawy zdjęcia. Edytowane 5 Listopad 2023 przez kazioW24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
kazioW24
Ktoś to zidentyfikuje,pierwsza myśl KOP,ale co robi ten orzełaek na kołnierzyku i jak to odznaka JP?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi