tygroth Napisano 29 Październik 2023 Share Napisano 29 Październik 2023 Witam, Czy jest ktoś w stanie określić co to za krążek? Czy to w ogole moneta? Waga 3 g Średnica ok. 21 mm Widać jakiś zarys napisu na otoku lecz dla mnie nieczytelny. Rewers gładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy3 Napisano 30 Październik 2023 Share Napisano 30 Październik 2023 Jak dla mnie to zamordowany: 1 Reichspfennig 1936-1940 - BRĄZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygroth Napisano 30 Październik 2023 Autor Share Napisano 30 Październik 2023 Szok, nie spodziewałem się, że ktoś to rozszyfruje. To jest to. Dzięki wielkie. Swoją drogą ktoś musiał się nieźle nudzić, żeby tak tę monetę zamordować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 31 Październik 2023 Share Napisano 31 Październik 2023 Nudzić jak nudzić, ale w jakimś celu to robił, a wg mnie chodziło mu o wykonanie np biedaobrączki. Widziałem już wiele takich monet z dziurami na różnym etapie produkcji obrączki (nie tylko z miedzi, ale i z alu). Robili otwór, a później rozklepywali po obwodzie... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 31 Październik 2023 Share Napisano 31 Październik 2023 raczej nierdzewna podkładka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi