Kubuś_z_lasu Napisano 28 Październik 2023 Share Napisano 28 Październik 2023 Proszę o pomoc w identyfikacji. Znaleziony podczas rozbiórki piwnicy. Kilka lat temu widziałem gdzieś na forum okładziny do takiego noża ale jakoś nie było czasu zająć się poważnie identyfikacją. Może ma ktoś wiedzę co to za nóż? Nie posiada widocznych bić czy oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 toyotomi Napisano 28 Październik 2023 Share Napisano 28 Październik 2023 Czołem. 4 godziny temu, Kubuś_z_lasu napisał: Proszę o pomoc w identyfikacji. "Samoróbka" warsztatowa, na fragmencie głowni typu montmorency. Konstrukcyjnie - oprawa Vollintegral. 4 godziny temu, Kubuś_z_lasu napisał: Kilka lat temu widziałem gdzieś na forum okładziny do takiego noża Okładziny tego noża to - mosiądz (bądź brąz) a tego co brakuje to wkładki dekoracyjne. pzdr. stani 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 28 Październik 2023 Share Napisano 28 Październik 2023 Pytanie w jakim kraju ten nóż został znaleziony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kubuś_z_lasu Napisano 29 Październik 2023 Autor Share Napisano 29 Październik 2023 10 hours ago, toyotomi napisał: Czołem. "Samoróbka" warsztatowa, na fragmencie głowni typu montmorency. Konstrukcyjnie - oprawa Vollintegral. Okładziny tego noża to - mosiądz (bądź brąz) a tego co brakuje to wkładki dekoracyjne. pzdr. stani Dziękuję. Pozdrawiam. 9 hours ago, Erih napisał: Pytanie w jakim kraju ten nóż został znaleziony? Znaleziony w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 29 Październik 2023 Share Napisano 29 Październik 2023 4 godziny temu, Kubuś_z_lasu napisał: Znaleziony w Polsce. U nas głownie typu montmorency występowały przede wszystkim we francuskich szablach Mle 1822 i polskich Wz34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Kubuś_z_lasu
Proszę o pomoc w identyfikacji.
Znaleziony podczas rozbiórki piwnicy.
Kilka lat temu widziałem gdzieś na forum okładziny do takiego noża ale jakoś nie było czasu zająć się poważnie identyfikacją.
Może ma ktoś wiedzę co to za nóż?
Nie posiada widocznych bić czy oznaczeń.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi