Majlo Napisano 2 Październik 2023 Napisano 2 Październik 2023 Cześć Jako iż jest to mój pierwszy post chciałem się przywitać i jednocześnie prosić o pomoc w identyfikacji sygnetu. Proszę o jakiekolwiek info na temat tego sygnetu.
0 Tyr Napisano 3 Październik 2023 Napisano 3 Październik 2023 Z czego, bo wygląda na słabe srebro? Czy wewnątrz są jakieś bicia?
0 Majlo Napisano 3 Październik 2023 Autor Napisano 3 Październik 2023 Bicia nie ma, chyba że się wytarło. Sygnet przypadkowo wyłowiony z dna Wisły na haczyk
0 Tyr Napisano 3 Październik 2023 Napisano 3 Październik 2023 Na moje kaprawe oko młode nie jest. Ciężki temat z pierdzionkami ale jeśli miał bym strzelać to obstawiał bym coś XVII-XVIII. Trzeba by jakiegoś pierdzionkologa dopytać;)
0 Majlo Napisano 3 Październik 2023 Autor Napisano 3 Październik 2023 9 hours ago, Tyr napisał: Trzeba by jakiegoś pierdzionkologa dopytać;) A gdzie takowego experta znajdę? Wiesz ogólnie to zżera mnie ciekawość.
0 Tyr Napisano 4 Październik 2023 Napisano 4 Październik 2023 Od kolegi, który ma ogromną wiedzę otrzymałem informacje, że mógł być pierwotnie sygnetem pieczętnym wtórnie wykorzystanym w epoce na biżuterię przez zeszlifowanie herbu i ozdobienie kreseczkami na oczku. Co do datowania kolega potwierdził moje przypuszczenia.
0 Majlo Napisano 4 Październik 2023 Autor Napisano 4 Październik 2023 13 hours ago, Tyr napisał: Od kolegi, który ma ogromną wiedzę otrzymałem informacje, że mógł być pierwotnie sygnetem pieczętnym wtórnie wykorzystanym w epoce na biżuterię przez zeszlifowanie herbu i ozdobienie kreseczkami na oczku. Co do datowania kolega potwierdził moje przypuszczenia. Dziękuję Ci za zaangażowanie i chęć pomocy.
0 Majlo Napisano 4 Październik 2023 Autor Napisano 4 Październik 2023 7 hours ago, Landszaft napisał: mesing a nie gold neither this nor that
Pytanie
Majlo
Cześć
Jako iż jest to mój pierwszy post chciałem się przywitać i jednocześnie prosić o pomoc w identyfikacji sygnetu. Proszę o jakiekolwiek info na temat tego sygnetu.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi