Wisior Napisano 1 Sierpień 2023 Napisano 1 Sierpień 2023 Witam, znalazłem w starej szufladzie taki oto scyzoryk marki Victorinox. Na głównym ostrze ma napis "holder". I tutaj moje pytanie, czy jest możliwość określenia kodu modelu i Z jakiego okresu on pochodzi?
0 MonikaNJ Napisano 1 Sierpień 2023 Napisano 1 Sierpień 2023 Logo J ; na ostrzu można wygrawerować wszystko : nazwę firmy , imię , datę itp. co on ma oprócz noża i korkociągu?
0 Wisior Napisano 1 Sierpień 2023 Autor Napisano 1 Sierpień 2023 1 hour ago, MonikaNJ napisał: Logo J ; na ostrzu można wygrawerować wszystko : nazwę firmy , imię , datę itp. co on ma oprócz noża i korkociągu? Otwieracz do butelek
0 MonikaNJ Napisano 1 Sierpień 2023 Napisano 1 Sierpień 2023 5 minutes ago, Wisior napisał: Otwieracz do butelek Victorinox Waiter najbardziej pasuje , choć ten Twój to raczej na zamówienie firmowe.
0 Czlowieksniegu Napisano 1 Sierpień 2023 Napisano 1 Sierpień 2023 Osobiście wolę Gerlacha, którego mi zdecydowanie lepsza połowa dała w prezencie. Ale jeśli dobrze pamiętam swoje stare V., to z bić można chyba "coś" wywnioskować...
0 Wisior Napisano 3 Sierpień 2023 Autor Napisano 3 Sierpień 2023 On 1.08.2023 o 21:51, bert.F napisał: "Waiter Economy" z lat 1985-94 dzięki bardzo
0 Wisior Napisano 3 Sierpień 2023 Autor Napisano 3 Sierpień 2023 On 1.08.2023 o 19:52, Czlowieksniegu napisał: Osobiście wolę Gerlacha, którego mi zdecydowanie lepsza połowa dała w prezencie. Ale jeśli dobrze pamiętam swoje stare V., to z bić można chyba "coś" wywnioskować... Oj Gerlach, również posiadam, szkoda że teraz takich nie robią..
0 Czlowieksniegu Napisano 3 Sierpień 2023 Napisano 3 Sierpień 2023 Jak nie, jak tak... przynajmniej tak mi się wydaje. Ja mam edycję sprzed dwóch-trzech lat. I w sumie, krawaty wiąże, usuwa ciąże- wszystko, co potrzebne, ma....
0 Wisior Napisano 3 Sierpień 2023 Autor Napisano 3 Sierpień 2023 niby są dzisiaj ale dawniej to były porządne.
0 Czlowieksniegu Napisano 3 Sierpień 2023 Napisano 3 Sierpień 2023 Jakbym chciał porządny przy sobie nosić, to ani Gerlacha, ani Victorinox bym nie wybrał... Ale do codziennego użytku oba wystarczą- nie musi to być ani bowie, ani kabar :-)
Pytanie
Wisior
Witam, znalazłem w starej szufladzie taki oto scyzoryk marki Victorinox. Na głównym ostrze ma napis "holder". I tutaj moje pytanie, czy jest możliwość określenia kodu modelu i Z jakiego okresu on pochodzi?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi