Skocz do zawartości

Jaki magnes neodymowy?

Olekk123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć z tym budżetem to nic .Magnesy które cię interesują o udźwigu min 250- 300kg zaczynają się dużo wyżej i dolicz do tego linę której potrzebujesz 30-40m i robi się dużo więcej. Obejżyj sobie parę ruskich filmików to załapiesz o co chodzi. pozd Marek

Napisano
W dniu 18.06.2023 o 20:48, Olekk123 napisał:

Chce kupic magnes neodymowy mam ograniczony budzet do 90zl, co mi polecicie?

Cześć Olekk123. 

Zabawa magnesem to bardzo fajna sprawa i fajnie że pytasz bo nie popełnisz błędów jakie ja popełniłem. :) 

(Rady będę pisał w odniesieniu do twojego budżetu) 

1. wybór magnesu.

w tej cenie będzie to magnes z udźwigiem w okolicach 100kg. Znaczy to mniej więcej tyle że nie będziesz w stanie wyciągać jakiś dużych i ciężkich elementów lub mocno zassanych w mule ale to nie szkodzi. 90% znajdziek to małe elementy. Więc wystarczy. 

taki magnes ma plus bo jest lżejszy i łatwiejszy w zabawie, człowiek się nie zniechęca bo takie rzucanie to ciężka praca ;) 

2. Wybór zaczepu 

magnesy mogą mieć zaczepy od góry (idealne na studnie lub poszukiwania z łódki czy długich pomostów) 

lub zaczep z boku który lepiej się sprawdza do poszukiwań z brzegu. 

najlepsze są takie które mają zaczep podwójny. 

3. Wybór liny. 

lina nie może być za gruba, bo będzie nieporęczna lub zbyt cienka bo palce będą boleć i może pęknąć. 

Do magnesu w twoim budżecie najlepsza będzie 6mm. 

pamiętaj żeby zaopatrzyć się w dobre rękawice. 

sprawdziłem na szybko dla ciebie allegro i osobiście wybrał bym ten oto 

https://allegro.pl/oferta/magnes-neodymowy-uchwyt-100kg-do-poszukiwan-lina-9839693876

Mieści się w twoim budżecie i jest to cały zestaw  napewno sprawi ci wiele frajdy.

Jedna uwaga. Nie używaj dołączonego karabińczyka. Najlepiej zawiązać dobry węzeł i obwinąć go tasmą lub "termokurczką".

Pozdrawiam. W razie pytań wal śmiało. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie