adam1234 Napisano 13 Kwiecień 2023 Share Napisano 13 Kwiecień 2023 Witam. Dzisiaj znalazłem w ogrodzie kolegi taką metalową miedzianą połówkę. Wymiary 13mm x 29mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 13 Kwiecień 2023 Share Napisano 13 Kwiecień 2023 Na moje oko uchwyt od szuflady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 adam1234 Napisano 13 Kwiecień 2023 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2023 1 minute ago, Erih napisał: Na moje oko uchwyt od szuflady. Ale to jest płaskie jak moneta lub guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 13 Kwiecień 2023 Share Napisano 13 Kwiecień 2023 W takim razie zdjęcie trochę słabe, wydaje mi się że to jest raczej wypukłe? No ale jak masz w ręku i jest płaskie, to kawałek "koniny". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 adam1234 Napisano 13 Kwiecień 2023 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2023 (edytowane) 2 minutes ago, Erih napisał: W takim razie zdjęcie trochę słabe, wydaje mi się że to jest raczej wypukłe? No ale jak masz w ręku i jest płaskie, to kawałek "koniny". Konina czyli co? To coś związane jest z jazdą konną? Edytowane 13 Kwiecień 2023 przez adam1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 13 Kwiecień 2023 Share Napisano 13 Kwiecień 2023 "Konina" czyli element końskiej uprzęży. Takiej bardziej "paradnej", nie codzienno-użytkowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 adam1234 Napisano 13 Kwiecień 2023 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2023 Dziękuję bardzo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 pawel_breslau Napisano 13 Kwiecień 2023 Share Napisano 13 Kwiecień 2023 Wyczyść, wstaw lepsze fotki. Może wtedy ktoś pomoże. Kolega Erih może mieć rację lecz jak wyczyścisz może coś się na tym elemencie "pokazać" co może naprowadzić ludzi aby Ci pomóc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 adam1234 Napisano 13 Kwiecień 2023 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2023 10 minutes ago, Erih napisał: "Konina" czyli element końskiej uprzęży. Takiej bardziej "paradnej", nie codzienno-użytkowej. Jak myślisz ile lat może mieć ta część co pokazałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 13 Kwiecień 2023 Share Napisano 13 Kwiecień 2023 Trudno powiedzieć, takie ozdoby były bardzo długo popularne, co najmniej od końca XIX wieku do dziś. Warstwa patyny też niewiele powie, kawałek metalu może patynować powoli albo błyskawicznie w zależności od środowiska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 adam1234 Napisano 13 Kwiecień 2023 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2023 37 minutes ago, Erih napisał: "Konina" czyli element końskiej uprzęży. Takiej bardziej "paradnej", nie codzienno-użytkowej. Końska uprząż paradna czyli taka trochę bardziej wojskowa czy raczej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 13 Kwiecień 2023 Share Napisano 13 Kwiecień 2023 Bogato zdobione były uprzęże cywilne. Paweł dobrze radzi, jeżeli chcesz się czegoś o tym fancie dowiedzieć, to po pierwsze zrób dokładne zdjęcia, po drugie podczyść przedmiot. Może wyjdą jakieś ukryte pod brudem zdobienia czy cokolwiek, co pozwoli powiedzieć coś więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
adam1234
Witam.
Dzisiaj znalazłem w ogrodzie kolegi taką metalową miedzianą połówkę.
Wymiary 13mm x 29mm.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi