Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

В РФ новый теракт: в Нижнем Новгороде взорван автомобиль AUDI Q-7 с писателем и военным преступником Захаром Прилепиным

Взрыв произошел в 10:40. Водитель-охранник Прилепина погиб на месте, Прилепин серьёзно пострадал, у него ранены ноги.  Взрывчатка была заложена под капот. Авто после взрыва перевернуло. Воронка под машиной диаметром около 1.5 метров и 0,7 метра глубиной.

Захар Прилепин - российский писатель, бывший боевик "ДНР".  В январе 2023 года он подписал контракт с Росгвардией и поехал воевать против Украины. Отметим, что вчера он сделал заявление в поддержку ЧВК “Вагнер”, а сегодня подорвали его машину.

IMG_20230506_132916_224.jpg

IMG_20230506_133055_814.jpg

IMG_20230506_133056_278.jpg

IMG_20230506_133055_795.jpg

Edytowane przez karpik

Pewnie kolejne kłamstwo, ale bardzo chciałbym żeby tam wpuścili kozojebców.

Пригожин хоче зв'язатися з Кадировим, щоб розпочати передачу позицій у Бахмуті

"Чтобы 10 мая, в 00.00, ровно в тот момент, когда по нашим расчетам мы полностью исчерпаем свой боевой потенциал, на наши места встали наши боевые товарищи и продолжили штурм населенного пункта", - заявив він.

31 minut temu, karpik napisał:

Pewnie kolejne kłamstwo, ale bardzo chciałbym żeby tam wpuścili kozojebców.

Пригожин хоче зв'язатися з Кадировим, щоб розпочати передачу позицій у Бахмуті

"Чтобы 10 мая, в 00.00, ровно в тот момент, когда по нашим расчетам мы полностью исчерпаем свой боевой потенциал, на наши места встали наши боевые товарищи и продолжили штурм населенного пункта", - заявив він.

Pewnie tak będzie. Najemnicy już są wypatroszeni w całości a nowych sił brak. To co mogli wyciągnąć z więzień to wyciągnęli, reszta woli siedzieć w więzieniach ale żyć. A srutinowi to na rękę jak kadyrowcy wejdą, przynajmniej jego soldaty nie będą ginąć.  

Napisano (edytowane)
10 minut temu, pawel_breslau napisał:

Pewnie tak będzie. Najemnicy już są wypatroszeni w całości a nowych sił brak. To co mogli wyciągnąć z więzień to wyciągnęli, reszta woli siedzieć w więzieniach ale żyć. A srutinowi to na rękę jak kadyrowcy wejdą, przynajmniej jego soldaty nie będą ginąć.  

Ja myślę, że byłaby to jak zawsze zagrywka propagandowa + krycie potencjalnej porażki.

Wpuszczą tam do zdobycia miasta regularną armię i w razie:

-porażkę zwalą na kadyrkę

- zwycięstwo będzie chwałą wielkiej armii, fiutina, szojgu itd.

W historii nie może się zapisać, że największą bitwę tej wojny wygrali najemnicy i więźniowie.

Edytowane przez karpik

1 godzinę temu, karpik napisał:

Ja myślę, że byłaby to jak zawsze zagrywka propagandowa + krycie potencjalnej porażki.

Wpuszczą tam do zdobycia miasta regularną armię i w razie:

-porażkę zwalą na kadyrkę

- zwycięstwo będzie chwałą wielkiej armii, fiutina, szojgu itd.

W historii nie może się zapisać, że największą bitwę tej wojny wygrali najemnicy i więźniowie.

Może i masz rację, nie będę się o tych debili sprzeczał. Jednak myślę po swojemu bo czy to będą regularne armie raszystów czy też kadyrowców działających z flagą raszystów na ramieniu to  i tak propaganda będzie ogłaszać wszem i wobec, że to zdobyli rosjanie. No ale mimo wszystko ciekawie się zaczyna robić w tym teatrzyku i zastanawiam się jak to się wszystko zakończy (te ich wewnętrzne sprzeczki). 

8 minut temu, pawel_breslau napisał:

Może i masz rację, nie będę się o tych debili sprzeczał. Jednak myślę po swojemu bo czy to będą regularne armie raszystów czy też kadyrowców działających z flagą raszystów na ramieniu to  i tak propaganda będzie ogłaszać wszem i wobec, że to zdobyli rosjanie. No ale mimo wszystko ciekawie się zaczyna robić w tym teatrzyku i zastanawiam się jak to się wszystko zakończy (te ich wewnętrzne sprzeczki). 

Absolutnie się nie sprzeczam. To moje domysły i dywagacje.

Właśnie- teatrzyk. Przedstawienie ma autora, reżysera i aktorów i nie jest skierowana do nas tylko do środka. Każdy z tych aktorów, póki co gra w jednej sztuce i wątpię w rozłamy podczas trwania. Cyrk się zacznie później.

Kucharz zwala marność swoich poczynań na MO. MO przychodzi i zdobywa Bachmut. "Chwała dzielnemu PKW, chwała MO, które przy pomocy ahmat wyzwoliło z rąk ukronazistów Artemowsk."

• Tak trzymać 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie