Tailor Napisano 20 Czerwiec 2023 Napisano 20 Czerwiec 2023 To już siódmy Ka-52 zgłoszony w czerwcu. Nie spotkałem się z liczbą zgłoszeń od początku konfliktu (mam nadzieję, że ktoś robi takie zestawienie). Nie zdziwiłbym się, gdyby dobijali już do setki.
bjar_1 Napisano 20 Czerwiec 2023 Napisano 20 Czerwiec 2023 Zgłaszać, to sobie mogą, skoro nie ma dowodów. Liczby są pompowane niemiłosiernie i przez jednych i przez drugich.
bjar_1 Napisano 20 Czerwiec 2023 Napisano 20 Czerwiec 2023 Teraz, Tailor napisał: Nie spotkałem się z liczbą zgłoszeń od początku konfliktu (mam nadzieję, że ktoś robi takie zestawienie) https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_aircraft_losses_during_the_Russo-Ukrainian_War?fbclid=IwAR2Axo9PGcLCmv2xmtMW1m82fsCUEEk_CEs_YYngbXJXE9bkMswpgeyc3-c oraz https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html
Tailor Napisano 20 Czerwiec 2023 Napisano 20 Czerwiec 2023 Oryx dokumentuje przeważnie straty potwierdzone wizualnie. To co miałem na myśli to zgłoszenia tego rodzaju
bjar_1 Napisano 20 Czerwiec 2023 Napisano 20 Czerwiec 2023 Teraz, Tailor napisał: To co miałem na myśli to zgłoszenia tego rodzaju Wizualnie potwierdzone, to 100% pewności. W inne nie wierzę.
Tailor Napisano 20 Czerwiec 2023 Napisano 20 Czerwiec 2023 16 minut temu, bjar_1 napisał: Wizualnie potwierdzone, to 100% pewności. W inne nie wierzę. Rzeczywista wysokość strat z pewnością jest nieco wyższa niż wynikałoby to z danych Oryxa. Z kolei dane podawane przez stronę ukraińską mogą niedługo przekroczyć liczbę wyprodukowanych śmigłowców. Rosjanie mieli nieco ponad sto tych maszyn. Produkcja w ostatnim roku to kilkanaście egzemplarzy. Sprawność założyć można na poziomie 70proc. Wygląda na to, że Ukraińcy niedługo będą zgłaszać zniszczenie aligatorów które "zestrzelili" na początku wojny.
bjar_1 Napisano 20 Czerwiec 2023 Napisano 20 Czerwiec 2023 Teraz, Tailor napisał: Rzeczywista wysokość strat z pewnością jest nieco wyższa niż wynikałoby to z danych Oryxa. To nie ulega wątpliwości.
Rekomendowane odpowiedzi