Skocz do zawartości
  • 0

Etui na zegarek kieszonkowy

kazioW24

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To może inaczej, DUŻYMI LITERAMI I NA KOLOROWO... jeśli dany wyrób jest firmowym dodatkiem danego producenta do kompletu z zegarkiem,to po podaniu choćby nazwy producenta i modelu zegarka można w katalogach podjąć próbę odszukania wariantów oferowanych wyrobów i ewentualnych dodatków.

Jeśli chcesz "enigmatyzowac" i po prostu chwalić się czymś, to radź sobie samodzielnie. 

• 0
W dniu 15.03.2023 o 00:41, kazioW24 napisał:

Zegarek jest prywatny i chyba w tamtym czasie nie było zegarków służbowych, sygnowanych, to zwykły niemiecki zegarek w srebrnej obudowie. Mnie interesuje samo etui z widocznym na nim orłem i nic więcej.

Jak nic więcej to działaj sam, powodzenia i nie zadawaj więcej pytań !

• 0

No i co on wniesie, teraz będziecie sie rozpisywać o zegarku ,a nikt nie wspomni słowem o temacie z tytułu, dlatego nie widziałem sensu dodawania zdjęć zegarka. Tak więc proszę nie pisać o zegarku tylko o tym konkretny etui na zegarek kieszonkowy ,bo na 100% to nie jest komplet. Sedeco Express no zabłyśnij teraz ,na całe szczęście to nie jest twoje prywatne forum i nawet nie jesteś tu kimś ważnym ,więc nie mów innym co mają robić czekam co masz aktualnie do powiedzenia, bo sugerowałeś że posiadasz wiedzę na temat tego etui i zapewne poprzesz swą wypowiedz na konkretnych udokumentowanych przykładach.

P1210012.JPG

P1210013.JPG

P1210014.JPG

P1210015.JPG

P1210016.JPG

Edytowane przez kazioW24

• 0

KazioW24, ale z ciebie burak. Skoro wiesz, że etui nie jest od kompletu i że jest pozostałością po kimś konkretnym, to wiesz już wszystko. Jeśli to zamówienie indywidualne,to nie licz na szczegóły. A wzór na etui ,to nie sygnatura tylko motyw np. patriotyczny. 

Edytowane przez friendenemy
  • Super 1

• 0

Prezes od początku pisałem że nie ma to sensu lecz się upieraliście, a etui to nie jest zamówienie prywatne wygląda jak przydział służbowy , logo to orzeł Królestwa Niemieckiego i nikt by nie robił matrycy do wybijania dla jednego egzemplarza. Lecz wy twierdziliście że zegarek na wszystko odpowie to teraz się popiszcie.

• 0

Człowieku,ty naprawdę masz problemy z logiką,albo po prostu chcesz się pochwalić. Sam piszesz, że nie jest to komplet od zegarka, nie jest to zamówienie indywidualne tylko przydział służbowy po kimś kto pracował na kolei, więc czego jeszcze więcej chcesz? Oznaczen producenta nie ma, albo ich nie pokazujesz, więc proponuję wizytę u wróżki, to może cię zaspokoi informacja z jakiego zwierza jest skóra. 

• 0

Gdybyś zadał sobie trochę trudu i przeczytał pierwszy wpis, a nie zamulił głowę jakimś zegarkiem ,to dowiedział byś się że pytam czy ktoś spotkał się z podobnym etui ,czy był to element munduru przypisany do konkretnej funkcji, czy występował w całych Niemczech czy tylko np.w Prusach Książęcych. Musiałem rozwinąć zapytanie bo mogło być za mało precyzyjne dla co niektórych, ale zegarek odpowie podobno na wszystkie pytania i jakoś widać nie zrobił tego jak pisałem.