smak0 Napisano 19 Styczeń 2023 Napisano 19 Styczeń 2023 (edytowane) Dzień dobry Chciałbym się dowiedzieć z jakich lat może być ten stary gruby łańcuch. Wykopałem go poza granicami Polski w lesie, jeśli jest osoba na forum która wie do kiedy produkowano takie haki byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Edytowane 19 Styczeń 2023 przez smak0
0 toyotomi Napisano 19 Styczeń 2023 Napisano 19 Styczeń 2023 Czołem. 7 godzin temu, smak0 napisał: do kiedy produkowano takie haki Tak praktycznie - do dziś. To nie jest hak który wykonał jakiś zakład. Zwykły kawał pręta, wygięty przez lokalnego ślusarza, przy pomocy palnika gazowego i imadła. pzdr. stani
0 takafura Napisano 19 Styczeń 2023 Napisano 19 Styczeń 2023 W lesie podobne łańcuchy fabryczne i samoróbki jak w/w używało się przez dziesiątki lat przy zrywce drewna. https://allegro.pl/oferta/lancuch-wozowy-transportowy-8-mm-x-4-m-do-zrywki-12070248238
Pytanie
smak0
Dzień dobry
Chciałbym się dowiedzieć z jakich lat może być ten stary gruby łańcuch.
Wykopałem go poza granicami Polski w lesie, jeśli jest osoba na forum która wie do kiedy produkowano takie haki byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi