Maniek69 Napisano 30 Grudzień 2022 Napisano 30 Grudzień 2022 Witam, mam pytanie, czy to orzełek z ładownicy, czy może jakaś wpinka? Jest bardzo mały - 18 na 15mm. Z góry dziękuję
0 canabis.dw Napisano 30 Grudzień 2022 Napisano 30 Grudzień 2022 (edytowane) Na czapkę lub pagony. Być może jeden z tych: Edytowane 30 Grudzień 2022 przez canabis.dw
0 Maniek69 Napisano 30 Grudzień 2022 Autor Napisano 30 Grudzień 2022 1 hour ago, canabis.dw napisał: Na czapkę lub pagony. Być może jeden z tych: Dziękuję!
0 Landszaft Napisano 30 Grudzień 2022 Napisano 30 Grudzień 2022 z dołączonej grafiki nie ma ani jednego takiego orła , wszystkie są w wieńcach laurowych, a ten jest golas. 1
0 canabis.dw Napisano 30 Grudzień 2022 Napisano 30 Grudzień 2022 Tak masz racje, ale taka odznaka(przynajmniej te przeze mnie posiadane) składa się z dwóch elementów -orzeł i wieniec. Może nie do końca doprecyzowałem, ale dalej uważam tego orła za element takiej odznaki
0 Maniek69 Napisano 30 Grudzień 2022 Autor Napisano 30 Grudzień 2022 Tak, ale orzeł z pagonów jest wypukły, a ten jest płaski! Może to jest herb guberni, jakaś wpinka?
0 canabis.dw Napisano 30 Grudzień 2022 Napisano 30 Grudzień 2022 Opcji jest naprawdę dużo- od cywilno-szkolno-urzędniczych do wojskowych. Doprecyzować, myślę że będzie ciężko - ja nie potrafię. Pozdrawiam D.
0 Landszaft Napisano 30 Grudzień 2022 Napisano 30 Grudzień 2022 canabis wrzuć fotki twojego orzełka . Zazwyczaj na czapkach był bączek jak i na niemieckich . Wiem że w I wojnie Rosjanie bardzo dużo mieli tak zwanego sprzętu i ozdób prywatnie kupowanych , sam posiadam takie dodatki odnajdywane na pobojowiskach . Począwszy od guzików , na pagonach , rapciach do szabel czy mocowań bagnetów do pasków , klamer z pasów itd.
0 Maniek69 Napisano 30 Grudzień 2022 Autor Napisano 30 Grudzień 2022 10 minutes ago, canabis.dw napisał: Opcji jest naprawdę dużo- od cywilno-szkolno-urzędniczych do wojskowych. Doprecyzować, myślę że będzie ciężko - ja nie potrafię. Pozdrawiam D. Dzięki Ci bardzo. Masz rację. Opcji jest bardzo dużo. Nigdy jeszcze nie trafiłem na takiego orła! Pozdrowienia dla Ciebie!
0 canabis.dw Napisano 30 Grudzień 2022 Napisano 30 Grudzień 2022 40 minut temu, Landszaft napisał: canabis wrzuć fotki twojego orzełka . Zazwyczaj na czapkach był bączek jak i na niemieckich . Wiem że w I wojnie Rosjanie bardzo dużo mieli tak zwanego sprzętu i ozdób prywatnie kupowanych , sam posiadam takie dodatki odnajdywane na pobojowiskach . Począwszy od guzików , na pagonach , rapciach do szabel czy mocowań bagnetów do pasków , klamer z pasów itd. Nie mam na razie dostępu do zbiorów.A "przy sobie" mam tylko taką lichą fotke
Pytanie
Maniek69
Witam, mam pytanie, czy to orzełek z ładownicy, czy może jakaś wpinka? Jest bardzo mały - 18 na 15mm. Z góry dziękuję
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi