Krychu_Szprotawa Napisano 19 Wrzesień 2022 Share Napisano 19 Wrzesień 2022 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji odznaki ze zdjęć. Średnica 6 cm, w centrum odznaki logo Berlina. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 19 Wrzesień 2022 Share Napisano 19 Wrzesień 2022 Chyba policja- NRD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Krychu_Szprotawa Napisano 19 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2022 Można jakieś zdjęcie porównawcze? Przedmiot zakupiłem razem z pruskimi odznakami, dlatego wydaje mi się być starsza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 19 Wrzesień 2022 Share Napisano 19 Wrzesień 2022 Poszukaj sam. Hasła: Abzeichen, polizei, berlin Odznaki to nie moja brocha ale założyłbym się o flaszkę, że powojenna, policyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sqr Napisano 19 Wrzesień 2022 Share Napisano 19 Wrzesień 2022 Berlin ma niedźwiedzia, a tutaj jest lew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 19 Wrzesień 2022 Share Napisano 19 Wrzesień 2022 8 minut temu, sqr napisał: Berlin ma niedźwiedzia, a tutaj jest lew. Edit. Abzeichen, polizei, hessen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Krychu_Szprotawa Napisano 19 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2022 Dzięki za sugestie, sam się wprowadziłem w błąd widząc tam herb Berlina, tam jest herb landu Hesja. poszukam w tym kierunku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 M164U2 Napisano 19 Wrzesień 2022 Share Napisano 19 Wrzesień 2022 Badges & Insignia – Tagged "Country_Germany" – Gumnut Antiques Hesja (Hessen), polizei, lata 50-ąte. Chyba na czape. Dla mnie bajer:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Krychu_Szprotawa Napisano 19 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2022 juz znalazłem, miałeś racje Karpik, że okres NRD. https://www.hood.de/i/polizei-hessen-stern-muetze-60-er-jahre-versilbert-93212796.htm Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 19 Wrzesień 2022 Share Napisano 19 Wrzesień 2022 Jak hesja, to raczej RFN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji odznaki ze zdjęć. Średnica 6 cm, w centrum odznaki logo Berlina. Pozdrawiam
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi