Skocz do zawartości

Jednostki MW w latach 1921- 1945 cz.2

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, crolick80 napisał:

Jaki U-boot, jaki holenderski op. 🤬

No ludzie - czytajcie

Napisałem przecież, że " prawdopodobnie", nieprawdaż.? Więc, po co ten stres, " admirale"? My tutaj na wątkach marynarskich spokojni ludzie jesteśmy ;-)

Zacząlem Twoje wprowadzenie w linku, ale jako , ze dotarłem do momentu " .. wersji  lansowanej przez Romanowskiego", trochę zwolnilem i  chyba nie będę szukal dokończenia w " Magnum". Ale reklama tego opracowania dobrze pomyślana 👍

Z ciekawości spytam... Jaki mial cel Pan kmdr. Romanowski, pisząc to co napisal w swoich wspomnieniach?

• 3 weeks later...
On 8.11.2022 o 22:17, formoza58 napisał:

Napisałem przecież, że " prawdopodobnie", nieprawdaż.? Więc, po co ten stres, " admirale"? My tutaj na wątkach marynarskich spokojni ludzie jesteśmy ;-)

Zacząlem Twoje wprowadzenie w linku, ale jako , ze dotarłem do momentu " .. wersji  lansowanej przez Romanowskiego", trochę zwolnilem i  chyba nie będę szukal dokończenia w " Magnum". Ale reklama tego opracowania dobrze pomyślana 👍

Z ciekawości spytam... Jaki mial cel Pan kmdr. Romanowski, pisząc to co napisal w swoich wspomnieniach?

Przypisanie sobie zatopienia wrogiego oopp? Podniesienie morale załogi WILKA?

W raportach angielskich jest napisane wprost co Romanowski widział. Polska wersja raportu jest "ku pokrzepieniu serc".

Co do meritum - żadnego op w pobliżu być nie mogło.

Pozdrawiam