Skocz do zawartości

Jednostki MW w latach 1921- 1945 cz.2

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, finger66 napisał:

ORP "Bałtyk"

image.thumb.jpeg.c9cf43ea23d164872ac66a3fa7278508.jpeg

W necie jest sporo zdjęć nie opisanych, nie precyzyjnie opisanych, lub co gorsze błędnie opisanych. Nie wiem czy poprawiać opisy przy zdjęciach, nie chcę żeby ktoś się zniechęcił czy obraził. Zdjęcie w całości, nie fragment,  dołączam niżej.

122_010.jpg

7 minutes ago, K20 napisał:

W necie jest sporo zdjęć nie opisanych, nie precyzyjnie opisanych, lub co gorsze błędnie opisanych. Nie wiem czy poprawiać opisy przy zdjęciach, nie chcę żeby ktoś się zniechęcił czy obraził. Zdjęcie w całości, nie fragment,  dołączam niżej.

122_010.jpg

Nie m sprawy ja sie nie obraze  :-)

Zdjecie znalazlem w necie tak opisane-ORP "Baltyk"- w niezlej jakosci wiec wrzucilem no i "zonk"  Bardzo dobrze ze sa tacy ludzie jak ty ktorzy prostuja falszywe (bledne) opisy !!! tak trzymac :-)

2 godziny temu, finger66 napisał:

Nie m sprawy ja sie nie obraze  :-)

Zdjecie znalazlem w necie tak opisane-ORP "Baltyk"- w niezlej jakosci wiec wrzucilem no i "zonk"  Bardzo dobrze ze sa tacy ludzie jak ty ktorzy prostuja falszywe (bledne) opisy !!! tak trzymac :-)

Nie tylko w necie są "pomyłki", dam przykład.

Takie kuriozum z książki Grzegorza Nowaka o naszych torpedowcach. Wydaje się że powinna to być taka "biblia" na ten temat.

kuriozum.png

1 minute ago, formoza58 napisał:

Taki był opis. A co mogłoby wskazywać na niezgodność opisu?

Polskie kanonierki zostały kupione bez uzbrojenia. Pierwszy do polski przypłynął Piłsudski, pomalowany na biało jak statek żeglugi przybrzeżnej bo jako taki został zakupiony. Dopiero później został przemalowany na szaro i już jako taki popłynął do Finlandii z załogą dla Hallera.

• Super 1