canabis.dw Napisano 27 Sierpień 2022 Share Napisano 27 Sierpień 2022 (edytowane) Witam. Czy na podstawie tych części da się określić konkretny model motocykla od którego pochodzą? czy części te stanowią jakiś wartościowy materiał do rekonstrukcji? Jeśli uda mi się ustalić jakieś konkrety to nie ukrywam, że części będę próbował zbyć Edytowane 27 Sierpień 2022 przez canabis.dw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 28 Sierpień 2022 Share Napisano 28 Sierpień 2022 Iskrownik od silnika stacjonarnego Deutz. Manetki jeśli od DKW to modelu z przełomu lat 20-30. Ktanik po prawej Ewerbest to np. NSU. Ten po lewej stosowany w wielu małolitrażowych setkach i innych niemieckich motocyklach. Reszta wymaga poszperania. Zmierz skok wykorbienia wału i podaj średnicę sprzęgła. To pomorze w poszukiwaniach. Lampka może motocykliwa ale może być i od np. wózków widłowych. Niemieckie miały sygnatury na korpusie i szkle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canabis.dw Napisano 28 Sierpień 2022 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2022 Dziękuje za odpowiedz. Ten skok to będzie mniej więcej to co zaznaczyłem? W sprzęgle mam zmierzyć średnice zębatki, tarcz czy obudowy? Przeprarszam za laickie pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canabis.dw Napisano 28 Sierpień 2022 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 28 Sierpień 2022 Share Napisano 28 Sierpień 2022 (edytowane) Całkiem możliwe, że jest tam kilka części od motocykla Zundapp Z200 lub Z300 z końca lat dwudziestych XX w. C. Edytowane 28 Sierpień 2022 przez Catadero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canabis.dw Napisano 28 Sierpień 2022 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2022 Średnica sprzęgła to 12cm. Aten skok to około 7cm(o ile to jest to co zaznaczyłem wczesniej) Byl z tymi częściami taki mały kawałek czarnej gumy sygnowany DKW, a ta sygnatura, która zaznaczyłem w kółku to znaczek Autounion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi