fuks_ag Napisano 20 Sierpień 2022 Napisano 20 Sierpień 2022 Obejrzałem dziś w "tvp dokument" filmik pt " Pustynia Błędowska" chyba zl at 50tych gdzie przedstawiano zalesianie i budowę magistrali błędowskiej, ,roślinność etc. Moja uwagę wzbudziła informacja o czołgach pochłanianych przez piasek i przebitka T-34 zapadniętego w piasku z wąską wieżą i działem 76mm. Czy do dnia dzisiejszego z tych wraków pozostało, czy są jakieś zdjęcia i ew co potem poczyniono z wrakami?
Czlowieksniegu Napisano 20 Sierpień 2022 Napisano 20 Sierpień 2022 np http://wraki39.pobitwie.pl/index.php?/category/602 Leń z Ciebie...
fuks_ag Napisano 20 Sierpień 2022 Autor Napisano 20 Sierpień 2022 o to chodziło... a coś wiadomo co z tymi wrakami się stało, bo jak widze po drugim zdjęciu, to powoli zaczynały znikać ich fragmenty
fuks_ag Napisano 20 Sierpień 2022 Autor Napisano 20 Sierpień 2022 ps i co to za pojazd w tle na drugim zdjeciu czyżby T-IV?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.