fuks_ag Napisano 20 Sierpień 2022 Share Napisano 20 Sierpień 2022 Obejrzałem dziś w "tvp dokument" filmik pt " Pustynia Błędowska" chyba zl at 50tych gdzie przedstawiano zalesianie i budowę magistrali błędowskiej, ,roślinność etc. Moja uwagę wzbudziła informacja o czołgach pochłanianych przez piasek i przebitka T-34 zapadniętego w piasku z wąską wieżą i działem 76mm. Czy do dnia dzisiejszego z tych wraków pozostało, czy są jakieś zdjęcia i ew co potem poczyniono z wrakami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Sierpień 2022 Share Napisano 20 Sierpień 2022 np http://wraki39.pobitwie.pl/index.php?/category/602 Leń z Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 20 Sierpień 2022 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2022 o to chodziło... a coś wiadomo co z tymi wrakami się stało, bo jak widze po drugim zdjęciu, to powoli zaczynały znikać ich fragmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 20 Sierpień 2022 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2022 ps i co to za pojazd w tle na drugim zdjeciu czyżby T-IV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 20 Sierpień 2022 Share Napisano 20 Sierpień 2022 raczej matylda mk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 20 Sierpień 2022 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2022 może być po pochylonym przodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 20 Sierpień 2022 Share Napisano 20 Sierpień 2022 Cruiser Mk II A10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi