pirek Napisano 6 Sierpień 2022 Napisano 6 Sierpień 2022 Witam kupiłem sobie bagnet . Chciałbym zdemontować rejkojesci ponieważ chce podać go elektrolizie. Jak zdjąć taką rejkojesci????
Cyrograf15 Napisano 6 Sierpień 2022 Napisano 6 Sierpień 2022 Okładki są nitowane, jedyna możliwość demontażu to odwiercenie nitów. Odradzam, zwłaszcza że bagnet nie wymaga elektrolizy a zwykłego czyszczenia. Wojtek
pirek Napisano 6 Sierpień 2022 Autor Napisano 6 Sierpień 2022 Ostatnie pytanie czym zakonserwować rękojeść?? Bejca??? Czy bejca i gdzieś czytałem plus klej cyjanopan i szlifowanie ??
vis1939 Napisano 7 Sierpień 2022 Napisano 7 Sierpień 2022 12 godzin temu, pirek napisał: Bejca??? Czy bejca i gdzieś czytałem plus klej cyjanopan i szlifowanie ?? Równie dobrze możesz go wypierdzielić do śmietnika, jak będziesz brał na poważnie takie rady debilów. Drewno nasącz jakimś olejem do konserwacji drewna, coś dedykowanego albo zwykły lniany i tyle starczy.Jak zaczniesz to szlifować i kleić to efekt będzie taki, że jego wartość będzie na poziomie psiej kupy.Głownie przetrzyj drobną wełną stalową na mokro z wd40.
Julekcezar Napisano 7 Sierpień 2022 Napisano 7 Sierpień 2022 Nic z nim nie rób bo masz za małą wiedzę. Jeśli chcesz coś z tym robić to nabądź rumple i potestuj. Tutaj odrzewiacz chelatowy pomoże, demontaż drewna nie jest konieczny bo dla drewna jest obojętny. Z drewnem jak vis mówi. Najlepiej tym czym nasaczyli w epoce.
pirek Napisano 10 Sierpień 2022 Autor Napisano 10 Sierpień 2022 oki dziękuje za rade!! Bagnet ma inicjały EG GY moge prosić o jakieś info gdzie był używany itp jego pochodzenie???
bjar_1 Napisano 10 Sierpień 2022 Napisano 10 Sierpień 2022 FGGY, pochodzenie austrowęgierskie, używany na I wojnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.