Matwoj Napisano 17 Lipiec 2022 Share Napisano 17 Lipiec 2022 Witam serdecznie, proszę o pomoc w identyfikacji. Pochodzenie , okres historyczny i generalnie im więcej tym lepiej:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Matwoj Napisano 17 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2022 Oki dzięki . Jest to odznaka? Bo też gdzieś czytałem że może być to z ładownicy. Jeżeli jest to z ładownicy ma ktoś może jakieś zdjęcia poglądowe jak to się prezentowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Matwoj Napisano 17 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2022 Czyli to może być z czapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 17 Lipiec 2022 Share Napisano 17 Lipiec 2022 (edytowane) Nie znam się na tym kompletnie ale cienka wytłoczka na początku xix w. jakoś mi nie pasi. Mało u mnie Rosji a wszystko z tego okresu napoleońskiego czy pruskiego było lane i to grubo. Edytowane 17 Lipiec 2022 przez karpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 toyotomi Napisano 17 Lipiec 2022 Share Napisano 17 Lipiec 2022 Czołem Waszmościom. Zwróćcie uwagę, z jakiego materiału wykonany jest prezentowany emblemat. pzdr. stani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Matwoj Napisano 17 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2022 Witam waszmoścu . Czyli wg ciebie co to jest? I skąd to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 toyotomi Napisano 17 Lipiec 2022 Share Napisano 17 Lipiec 2022 Czołem. 10 minut temu, Matwoj napisał: Czyli wg ciebie co to jest? Emblemat w formie "gorejącego granatu". 10 minut temu, Matwoj napisał: I skąd to jest? Formą odpowiada emblematowi z rosyjskiego czako. Ale...na czako, emblematy były mosiężne - a ten - z tego co można rozeznać, żelazny. (co do dodatków mundurowych, nie za bardzo przystaje) Być może, emblemat z jakiegoś rosyjskiego oporządzenia / osprzętu Ponieważ formą odpowiada rosyjskim wzorom. pzdr. stani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Matwoj Napisano 18 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2022 Myślę przyjacielu że dobrze prawisz, jak go kupowałem od jednego jegomościa co wyprzedawał fanty różne za grosze bo pilnie potrzebował na alkohol. to słyszałem historie że właśnie niby gdzieś obok tego były kawałki jakiegoś pojazdu...więcej nic mi nie wiadomo. No nic dzięki jesteśmy coraz bliżej identyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Matwoj
Witam serdecznie, proszę o pomoc w identyfikacji. Pochodzenie , okres historyczny i generalnie im więcej tym lepiej:) pozdrawiam
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi