Szymonjhsjasbdhs Napisano 9 Kwiecień 2022 Share Napisano 9 Kwiecień 2022 (edytowane) Witam jakiś czas temu znalazłem taką znajdke. Tak jak w tytule jest to pocisk tepolukowy ? Edit: Czemu na pocisku np. nie widać śladu po gwincie w lufie? dotyczy się to tez 2 wojennych. Edytowane 9 Kwiecień 2022 przez Szymonjhsjasbdhs Pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Szymonjhsjasbdhs Napisano 9 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2022 Dług. Wynosi 3cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Cyrograf15 Napisano 9 Kwiecień 2022 Share Napisano 9 Kwiecień 2022 Amunicja myśliwska do tej pory występuje w tym kształcie. Wpisz w wyszukiwarkę przykładowo Lapua MEGA i znajdziesz takie w dowolnym kalibrze. Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Szymonjhsjasbdhs Napisano 9 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2022 (edytowane) 32 minutes ago, Cyrograf15 napisał: Amunicja myśliwska do tej pory występuje w tym kształcie. Wpisz w wyszukiwarkę przykładowo Lapua MEGA i znajdziesz takie w dowolnym kalibrze. Wojtek Moim zdaniem nie masz racji. Mi to wygląda na pocisk do Mosina, był on w takim miejscu że żadny myśliwy nie mógł tam być. Chyba jednak mam rację Pozdrawiam Edytowane 9 Kwiecień 2022 przez Szymonjhsjasbdhs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tyr Napisano 9 Kwiecień 2022 Share Napisano 9 Kwiecień 2022 mośki wyżej i delikatniej "okute" w łusce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Szymonjhsjasbdhs Napisano 9 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2022 Czyli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tyr Napisano 9 Kwiecień 2022 Share Napisano 9 Kwiecień 2022 O tym pierwszym pisałem bo nie zauważyłem dalszych wpisów i fotek. Ten w paluchach to mosiek z wytopionym rdzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Szymonjhsjasbdhs Napisano 9 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2022 8 minutes ago, Tyr napisał: O tym pierwszym pisałem bo nie zauważyłem dalszych wpisów i fotek. Ten w paluchach to mosiek z wytopionym rdzeniem Czyli mój pocisk to mosiek. Jego szerokość wynosi 7,62mm i 30mm długości. Też jest wytopiony rdzeń, zrobiły to lata czy co ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 vis1939 Napisano 9 Kwiecień 2022 Share Napisano 9 Kwiecień 2022 https://forum.cartridgecollectors.org/t/7-62x54r/16587/3 28 minut temu, Szymonjhsjasbdhs napisał: Też jest wytopiony rdzeń, zrobiły to lata czy co ? Pocisk niewystrzelony i wytopiony, ktoś się nabojami bawił w ognisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Szymonjhsjasbdhs Napisano 9 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2022 10 minutes ago, vis1939 napisał: https://forum.cartridgecollectors.org/t/7-62x54r/16587/3 Pocisk niewystrzelony i wytopiony, ktoś się nabojami bawił w ognisku. No to ciekawe, pewnie mój dziadek. Co najlepsze na moich terenach walk nie było, gdzieś z 9-10 km dalej coś było grubego. Front też nie szedł moja miejscowością tylko miastem. Mimo to militarki tu nie mało dziwna sprawa. Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tyr Napisano 9 Kwiecień 2022 Share Napisano 9 Kwiecień 2022 1 wś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Szymonjhsjasbdhs
Witam jakiś czas temu znalazłem taką znajdke.
Tak jak w tytule jest to pocisk tepolukowy ?
Edit: Czemu na pocisku np. nie widać śladu po gwincie w lufie? dotyczy się to tez 2 wojennych.
Pytanie
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi