Luxor Napisano 16 Marzec 2022 Napisano 16 Marzec 2022 Długość około 20 cm. Jedyne co przychodzi mi na myśl to czyścik lub część może od szali wagowej. Jeśli ktoś może pomóc w identyfikacji, będę wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie.
krzywy Napisano 18 Marzec 2022 Napisano 18 Marzec 2022 Mi to przypomina przyrząd do sznurowania piłki. Po II w.s. piłki miały gumową dętkę wewnętrzną, zewnętrzna część była zszywana z łatek skórzanych (trochę podobnie jak w piłkach do futbolu amerykańskiego). Dętkę wewnętrzną pompowało się jakąś pompką, końcówkę w formie rurki zginało się i związywało sznurkiem i wsuwało do środka skórzanej części zewnętrznej, po czym otwór z dziurkami sznurowało się rzemieniem. Czy ta płaska końcówka nie ma przypadkiem otworu?
Luckey13 Napisano 17 Marzec 2022 Napisano 17 Marzec 2022 Mi to przypomina sprężynę do weków po przejściach, troszkę na to przydługa, ale może coś podobnego?
toska Napisano 17 Marzec 2022 Napisano 17 Marzec 2022 A nie jest to przypadkiem fragment jakieś odmiany potykacza od drutu kolczastego ?
Pytanie
Luxor
Długość około 20 cm. Jedyne co przychodzi mi na myśl to czyścik lub część może od szali wagowej. Jeśli ktoś może pomóc w identyfikacji, będę wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.