mlody2929 Napisano 20 Luty 2022 Share Napisano 20 Luty 2022 Wróciłem w okolice okopu i znalazłem łuski od Browninga i inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 20 Luty 2022 Share Napisano 20 Luty 2022 Czas 3:42 Folia jest amerykańska powojenna. Jest tam prefiks DSA, a on funkcjonował tylko w latach 1962-1977. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody2929 Napisano 20 Luty 2022 Autor Share Napisano 20 Luty 2022 Witam rozszyfrowalem to ale mam nowy program i nie opanowałem do końca jak się dodaje napisy .Jest to mianowicie US Army Fuel compressed Trioxane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 20 Luty 2022 Share Napisano 20 Luty 2022 Podaj całość tego indeksu literowo-cyfrowego DSA to pokombinujemy. W każdym razie bardzo ciekawe znaleziska w kontekście ich dat produkcji. Łuski od M2HB z lat 1942-1943, a folia co najmniej z roku 1962. I tu pytanie, czy na tym samym terenie byli drugowojenni żołnierze US Army, a potem żołnierze US Army z roku co najmniej 1962, czy może to wszystko jest z lat 60./70.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody2929 Napisano 22 Luty 2022 Autor Share Napisano 22 Luty 2022 fuel compressed trioxane specification 10805C .Tak napisane jest.Co do łusek M2HB to raczej wojenne bo to tak jak by leciał (może B52)i do czegoś strzelał .Jak ogarnę ten nowy program to wstawię mapkę na jakim odcinku to znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 22 Luty 2022 Share Napisano 22 Luty 2022 4 godziny temu, mlody2929 napisał: fuel compressed trioxane specification 10805C .Tak napisane jest. Ale podaj cały kod DSA to będzie wiadomo, z którego roku jest to opakowanie. 4 godziny temu, mlody2929 napisał: Co do łusek M2HB to raczej wojenne bo to tak jak by leciał (może B52) i do czegoś strzelał. Nad niemieckim lądem B-52 raczej nie prowadziłby ćwiczeń ogniowych. Raczej jechał tamtędy jeep z .50 albo inny pojazd z tym cekaemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody2929 Napisano 22 Luty 2022 Autor Share Napisano 22 Luty 2022 Co do ckm to bardzo by nie pasowało bo to znajduje na odcinku ok 1,2-2 km .Jak mi się uda to Dziś wstawię mapkę jak to wygląda w praktyce .Moim zdaniem leciały nad Norymbergę albo Ansbach albo z powrotem i coś może w lesie wypatrzył bo tu w okolicach też stał Tygrys albo Pantera (dokładnie teraz nie pamiętam muszę wyczytać)i się wycofywali.(Mój domysł)Ale jak by to samochód to za duża odległość i raczej w linii prostej by nie jechał przez las tylko droga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 22 Luty 2022 Share Napisano 22 Luty 2022 No ale to mówimy o B-52, czy B-17? ;-) B-52 nie polowałby na Pantery i Tygrysy ;-) B-17 też zresztą nie ;-) Jeśli już, to te łuski od półcalówki mogą być po P-47 lub P-51. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody2929 Napisano 22 Luty 2022 Autor Share Napisano 22 Luty 2022 (edytowane) A tego to nie wziąłem pod uwagę cenna lekcja .A to drugie to DSA 600-69C-05 I Dalej nie widac Edytowane 22 Luty 2022 przez mlody2929 Dodałem odpowiedz na zadane wcześniej pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 22 Luty 2022 Share Napisano 22 Luty 2022 Sreberko jest z roku 1969. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 22 Luty 2022 Share Napisano 22 Luty 2022 23 minuty temu, mlody2929 napisał: A tego to nie wziąłem pod uwagę cenna lekcja. Jeśli rzeczywiście są to łuski z lotniczej broni pokładowej to ich silne skupienie na ziemi wskazywałoby na atak myśliwca z lotu nurkowego, czyli w grę wchodzą głównie USAAF-owskie P-47 i P-51, które rzeczywiście taką robotę wykonywały, ewentualnie trochę mniej prawdopodobnie P-38. Ale nie można też wykluczyć B-25G z półcalówkami i przygotowanego do ataków naziemnych w stylu samolotu szturmowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody2929 Napisano 22 Luty 2022 Autor Share Napisano 22 Luty 2022 A może jednak z bocznego działka pokładowego bo to wygląda tak w linii prostej mnie więcej tak znajdowałem ,A drugie to jak by chciał droga iść . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 22 Luty 2022 Share Napisano 22 Luty 2022 Na Twoim miejscu szukałbym dalej w tej okolicy, bo jeśli jakiś pilot Mustanga lub Thunderbolta (głównie to obstawiam) doszedł do wniosku, że warto w tym miejscu coś ostrzelać to pozostałości tego czegoś ciągle mogą być w okolicy. Może to być obiecująca miejscówka eksploracyjna i trzymałbym się jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody2929 Napisano 23 Luty 2022 Autor Share Napisano 23 Luty 2022 Ogólnie to już trochę tu znalazłem .3/4 Filmów to właśnie z tych lasów .Ale będę jeszcze szukał może faktycznie coś extra wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi