Malgorzata2022 Napisano 12 Luty 2022 Share Napisano 12 Luty 2022 (edytowane) Witam Chciałam zapytać ile jest wart oryginalny kordzik SA o sygnaturze RZM 7/27 Co oznaczają te napisy. Wstępnie w internecie odnalazłam informację, że jest z 1939 roku. Kordzik jest w stanie dobrze zachowanym Dziękuję Edytowane 12 Luty 2022 przez Malgorzata2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 12 Luty 2022 Share Napisano 12 Luty 2022 1 Kordzik nie stanowi kompletu z pochwą 2 przydało by się zdjęcie drugiej strony 3 i wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bert.F Napisano 13 Luty 2022 Share Napisano 13 Luty 2022 RZM- Reichszeugmeisterei - Główny ( Państwowy) Urząd Kwatermistrzowski, odpowiedzialny za zaopatrzenie i kontrolę sprzętu przeznaczonego dla członków organizacji hitlerowskich , broń, mundury, wyposażenie . M- dział metalowy 7- noże ,kordziki 27-producent- Puma-Stahlwarenfabrik Lauterjung & Sohn Solingen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Malgorzata2022 Napisano 13 Luty 2022 Autor Share Napisano 13 Luty 2022 7 hours ago, bert.F napisał: RZM- Reichszeugmeisterei - Główny ( Państwowy) Urząd Kwatermistrzowski, odpowiedzialny za zaopatrzenie i kontrolę sprzętu przeznaczonego dla członków organizacji hitlerowskich , broń, mundury, wyposażenie . M- dział metalowy 7- noże ,kordziki 27-producent- Puma-Stahlwarenfabrik Lauterjung & Sohn Solingen Dziękuje za uzupełnienie informacji o mojej pamiątce rodzinnej. MC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Malgorzata2022 Napisano 13 Luty 2022 Autor Share Napisano 13 Luty 2022 13 hours ago, Erih napisał: 1 Kordzik nie stanowi kompletu z pochwą 2 przydało by się zdjęcie drugiej strony 3 i wymiary. Dostałam go jak byłam mała "na pamiątkę" od dziadka i tak wyglądał "od zawsze", ja go mam od około 30 lat, nie wiem czy kordzik miał inna pochwę i jak ona mogła wyglądać. Zrobiłam więcej zdjęć wraz z wymiarami. Kordzik leży i jeść nie woła ale chciałabym wiedzieć czy i jaką wartość może mieć. Jeśli mogę prosić o podpowiedz gdzie ewentualnie lub u kogo mogłabym wycenić kordzik ? MC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 13 Luty 2022 Share Napisano 13 Luty 2022 Pochwa kordzika SA powinna być w kolorze rękojeści - czarne to SS. W kordziku brakuje pinu z gapą (ktoś go "zdenazyfikował"), co jest częstym zjawiskiem. Sztych został przegrzany - ktoś grzebał w ognisku? Co do wyceny, to polecam Kraków, Felicjanek 17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 13 Luty 2022 Share Napisano 13 Luty 2022 To nie są tanie rzeczy ogólnie. Kolega z Torunia jak taki sprzedał, to kupił komplet alufelg do mercedesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Malgorzata2022
Witam
Chciałam zapytać ile jest wart oryginalny kordzik SA o sygnaturze RZM 7/27
Co oznaczają te napisy. Wstępnie w internecie odnalazłam informację, że jest z 1939 roku.
Kordzik jest w stanie dobrze zachowanym
Dziękuję
Edytowane przez Malgorzata2022
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi