mlody2929 Napisano 30 Styczeń 2022 Share Napisano 30 Styczeń 2022 Witam jak by ktoś chciał obejrzeć to zapraszam .Jeśli by ktoś miał jakieś wymiary tylnej lampy to byłbym bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 30 Styczeń 2022 Share Napisano 30 Styczeń 2022 Czy dobrze rozumiem, że wróciłeś na miejsce znalezienia amerykańskiego drugowojennego noża Bushman? Mogę się mylić, ale ta puszka, którą podejrzewasz (być może słusznie), że jest amerykańska, to może być puszka nie po czymś spożywczym, ale po preparacie M1 do impregnowania butów. Gdybyś podał wysokość i średnicę tej puszki to byłoby łatwiej to stwierdzić (zmierzę moją). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody2929 Napisano 30 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2022 Z chęcią ale albo się rozleciała albo ja zgubiłem.Byc może być po preparacie ale znajdowałem podobne po mussach ale teraz to i tak nie zweryfikujemy tego po czym to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 31 Styczeń 2022 Share Napisano 31 Styczeń 2022 Okay. Gdybyś nadal kopał na terenie operacyjnym drugowojennej 7. Armii Amerykańskiej (jak w przypadku tego noża Bushman) to pokazuj wszystko, co wykopiesz, a będziemy się bawić w identyfikację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody2929 Napisano 4 Luty 2022 Autor Share Napisano 4 Luty 2022 (edytowane) Kopałem ale jeszcze nie zmontowałem filmu .Tak że zapraszam na odcinek z innego miejsca a z tamtego miejsca to będzie w sobotę . Pozdrawiam Edytowane 4 Luty 2022 przez mlody2929 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Luty 2022 Share Napisano 4 Luty 2022 A nie wstydź się - podaj nazwę tej dziadowskiej firmy od łopaty. Ja tam używam amerykańskich łopatek M1943 z lat 1944-1945 i nigdy mnie one nie zawiodły. Nie do pomyślenia, żeby po jednym użyciu coś się w nich „wygło”, jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Luty 2022 Share Napisano 4 Luty 2022 Moje trzy łopatki M1943. Nie do zarąbania. Trzy wojny światowe przeżyły i są jak nowe. Jak się kupuje współczesną tandetę to jakaś kara musi być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody2929 Napisano 5 Luty 2022 Autor Share Napisano 5 Luty 2022 Dużo nie dałem młody w piasku ma teraz do zabawy .A dziś takie coś wpadło w moje ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 7 Luty 2022 Share Napisano 7 Luty 2022 Nie mam teraz za dużo czasu na rozpisywanie się, ale napisz coś więcej o tych hełmach. Twoje one są? Skąd one są, bo wykopki to raczej nie są w takim dobrym stanie? Gdzie mają łączenie rantu - z przodu (front seam), czy z tyłu (rear seam)? Jakie mają zawieszenia podpinki - stałe (fixed bale), czy ruchome (swivel bale)? Możesz podać numery tych hełmów? Są wkładki w tych hełmach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody2929 Napisano 7 Luty 2022 Autor Share Napisano 7 Luty 2022 (edytowane) Byłem przekonany że to M1 ale po dłuższym przyglądaniu i szukaniu okazały się francuskimi M51 Natrafiłem na nie na wyprzedaży garażowej . Edytowane 7 Luty 2022 przez mlody2929 Nie wpisałem oznaczenia Hełmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi