sławek1968 Napisano 12 Styczeń 2022 Share Napisano 12 Styczeń 2022 Witam mam prośbę czy może mi ktoś powiedzieć co to za moneta z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 13 Styczeń 2022 Share Napisano 13 Styczeń 2022 Coś perskiego chyba. Poszukaj pod hasłem Parthian Empire coin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1968 Napisano 14 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2022 W dniu 13.01.2022 o 10:21, Tyr napisał: Coś perskiego chyba. Poszukaj pod hasłem Parthian Empire coin. Agzie mogę sprawdzić autentyczność i zrobić wycene dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 15 Styczeń 2022 Share Napisano 15 Styczeń 2022 spytaj tam. TPZN - Forum numizmatyczne - Indeks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carolus Napisano 15 Styczeń 2022 Share Napisano 15 Styczeń 2022 (edytowane) On 13.01.2022 o 10:21, Tyr napisał: Parthian Empire coin Bardziej precyzyjne będzie hasło: Kingdom of Elymais Negatyw Twego zdjęcia lepiej ukazuje cechy wspólne I przykładowa, dla pokazania elementów wspólnych tj. brodatego popiersia, księżyca oraz kotwicy (te widły), tetradrachma Orodesa I. Edytowane 15 Styczeń 2022 przez Carolus 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1968 Napisano 17 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2022 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1968 Napisano 17 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2022 a jakiego okresu może być ta moneta ona jest żółta a z jakiegiego stopu metala może ona być iważt 12 gram dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carolus Napisano 17 Styczeń 2022 Share Napisano 17 Styczeń 2022 (edytowane) 3 hours ago, sławek1968 napisał: jakiego okresu może być ta moneta nawet nie pokusiłeś się użyć informacji jakie dostałeś aby samodzielnie poszperać... Królestwo Elymais to okres pomiędzy 2 wiek p.n.e. a 3 wiek n.e. I to jest, jak na razie szerokie szacowanie. 3 hours ago, sławek1968 napisał: moneta ona jest żółta a z jakiegiego stopu brąz zmierz jeszcze średnicę monety Edytowane 17 Styczeń 2022 przez Carolus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1968 Napisano 18 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2022 Witam i dziękuje z informację ale zadanie domowe odrobiłem szukałem i znalazłem podobną monete ale nie jestem pewny czy to Orodes I średnica \monety o 2,8 cm i waga 12 gramm zrobiłem próbe kwasem i nie jest to złoto ale ma piękny żółty kolor z jakieg stopu bili wtedy monety i co zachodzi na zielono bo na drugiej stronie jest dużo zielonego zabarwienia jak to wyczyścić dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carolus Napisano 18 Styczeń 2022 Share Napisano 18 Styczeń 2022 Szperając nieco w necie znalazłem monetę, która może być Twoją. Ponownie posłużę się negatywem, tym razem drugiej strony. U szczytu monety widoczne częściowe liternictwo. Na początku czytałem to jako "CAE(S). Póki nie znalazłem tej monety. T Twoja moneta jest mocno zużyta, nie ta waga, ale można się dopatrzyć również elementów postaci (nos, nakrycie głowy). Kto wie, może jednak to ta... https://www.coinarchives.com/a/lotviewer.php?LotID=1959303&AucID=4627&Lot=5017&Val=fb9c26bdb6f0448129f22d4ec60811e3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1968 Napisano 18 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2022 Witam posiadam sklep na śląsku ze starociami i antykami zakupuję towar w Niemczech i widzę że ma Pan bardzo duże pojęcie o monetach . Szukam experta do monet i do znaczków wiadomo odpłatnie jeżeli by był by Pan zainteresowany to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carolus Napisano 18 Styczeń 2022 Share Napisano 18 Styczeń 2022 Jak to mawiają od dawna -pecunia non olet. Lecz na dzień dzisiejszy nie poczuwam się do tytułu "expert". A jest tu na tym forum i w tym dziale wielu, którzy bardziej na ten tytuł zasługują. Ja jedynie czasem coś wiem, coś dostrzegam. Wystarczy zerknąć w inne monetarne wątki. Tak jak w przypadku tej monety gdzie napisałem finalnie "może być". Bowiem dostrzegam też nieścisłości (podejście ostrożnościowe). A kompletnie odrębną kwestią jest rozpoznanie fals czy oryginał. Rekapitulując: 1. chętnie zobaczę detale pomysłu o współpracy, czy to tu dla tych wspomnianych przeze mnie prawdziwych expertów lub na priv, 2. proponuję nadal umieszczać tutaj swoje zagadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 19 Styczeń 2022 Share Napisano 19 Styczeń 2022 Jeśli to tylko przyklejony brud to może być elektrum bo w sumie nie koroduje, ale bardziej prawdopodobne, że nieumiejętnie czyszczony brąz z korozji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carolus Napisano 21 Styczeń 2022 Share Napisano 21 Styczeń 2022 Chiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carolus Napisano 21 Styczeń 2022 Share Napisano 21 Styczeń 2022 (edytowane) A to cała seria znaczków z 1953 roku w skład której wchodzi ten właśnie. China Stamp Scott 177-182. Edytowane 21 Styczeń 2022 przez Carolus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1968 Napisano 21 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2022 DZIĘKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1968 Napisano 22 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2022 Witam czy ktoś wie co to z moneta albo medalik kolor żółty i waży 2,4 gram dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Styczeń 2022 Share Napisano 22 Styczeń 2022 To złoto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 22 Styczeń 2022 Share Napisano 22 Styczeń 2022 Cekin monetopodobny, mosiądz, romski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1968 Napisano 22 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2022 chyba nie złoto nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 22 Styczeń 2022 Share Napisano 22 Styczeń 2022 https://www.coincommunity.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=344242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 22 Styczeń 2022 Share Napisano 22 Styczeń 2022 (edytowane) Przecież napisałem... "These brass replicas of Ottoman gold and silver coins are intended for jewellery purposes. They are often found holed, and would have been intended to form part of a dancer's costume"... Edytowane 22 Styczeń 2022 przez Tyr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1968 Napisano 23 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2022 Dziękuję z informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1968 Napisano 26 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2022 Witam posiadam takie łyżki do zupy z sygnaturą widoczną na zdjęciach czy to jest srebro proszę o pomoc ustalenia tych sygnatur dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi