esio23 Napisano 15 Grudzień 2021 Napisano 15 Grudzień 2021 Witam Sprzątając dom po dziadku natknąłem się na takie coś i nie mam pojęcia co to jest. Może ktoś jest w stanie mi pomóc?
Luckey13 Napisano 17 Grudzień 2021 Napisano 17 Grudzień 2021 Za wiele pewnie Ci to nie pomoże, ale znalazłem niemal identyczny przedmiot, niestety, opisany raczej ogólnikowo jako "dekor" No ale przynajmniej widać, że to jest jakiś wzór.
Czlowieksniegu Napisano 17 Grudzień 2021 Napisano 17 Grudzień 2021 esio- Twój ma nr 6... może nr loży w teatrze, może oznaczenie miejsca... Możliwości jest niemal nieskończenie wiele...
Capricornus Napisano 17 Grudzień 2021 Napisano 17 Grudzień 2021 Witam Element wahadła. http://archiwum.allegro.pl/kategoria/antyki-i-sztuka?string=stare wahadło
wojtek780412 Napisano 29 Grudzień 2021 Napisano 29 Grudzień 2021 To co pokazał Luckey13 jest podobne wzorniczo ,ale wg mnie nie ma nic wspólnego z zegarem. Po pierwsze - to chyba odlew żeliwny (rdzawe naloty) a w zegarach stosowano raczej metale kolorowe (brąz, mosiądz).Po drugie nie ma opcji przyłączenia pręta wahadła (nie ma żadnego otworu) czyli nie ma możliwości regulacji. Yeti dobrze namalował, to może być numer mieszkania,posesji...itp.
Pytanie
esio23
Witam
Sprzątając dom po dziadku natknąłem się na takie coś i nie mam pojęcia co to jest. Może ktoś jest w stanie mi pomóc?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.