Podpisane z tyłu: Zdjęcie z kursu obsługi 5 grupy na praktykach. Na zdj: Porucznik Drzemicki. Sierżank Binecki. IX 1932
Jest na nim też mój dziadek jako kursant, dlatego chciałbym się dowiedzieć coś więcej na ten temat.
Dziadek nie był wojskowym - po wojnie (1947 r. poszedł do Szkoły Sztuk Plastycznych) został z zawodu nauczycielem malarstwa i rzeźby.
Czy to było coś na zasadzie zasadniczej służby ?
Czy da się po mundurach (odznakach u oficerów) zidentyfikować miejscowość, jednostkę, cokolwiek ?
You can post now and register later.
If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.
Pytanie
haczykman
Szanowni,
W archiwum rodzinnym znalazłem poniższe zdjęcie.
Podpisane z tyłu: Zdjęcie z kursu obsługi 5 grupy na praktykach. Na zdj: Porucznik Drzemicki. Sierżank Binecki. IX 1932
Jest na nim też mój dziadek jako kursant, dlatego chciałbym się dowiedzieć coś więcej na ten temat.
Dziadek nie był wojskowym - po wojnie (1947 r. poszedł do Szkoły Sztuk Plastycznych) został z zawodu nauczycielem malarstwa i rzeźby.
Czy to było coś na zasadzie zasadniczej służby ?
Czy da się po mundurach (odznakach u oficerów) zidentyfikować miejscowość, jednostkę, cokolwiek ?
Znalazłem tylko ten artykuł na: https://www.samoloty.pl/humor-lotniczy/156-archiwum-sp-844/13194-szkoy-lotnicze-ii-rp-pocztki-lotnictwa-w-polsce
Próbowałem też googlować wspomniane z tyłu zdj nazwiska - bez skutku.
Z gory dziękuję za każdą informację.
Pozdrawiam,
Łukasz
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi