taurii Napisano 3 Grudzień 2021 Napisano 3 Grudzień 2021 Takie pytanko odnoście chyba cynowego pucharu znalezionego na złomie. 1. czyja to punca, kto był wytwórcą, coś do poczytania ? 2. no i pytanie czyje to inicjały mogą być, w tamtych czas raczej nie każdy mógł se na to pozwolić. Napis to 17 AB 67
Tyr Napisano 3 Grudzień 2021 Napisano 3 Grudzień 2021 Cynowy dzbanek na wino pewnie początek XX wieku ale może ktoś dokładniej określi datę
toyotomi Napisano 3 Grudzień 2021 Napisano 3 Grudzień 2021 Czołem. XX-to wieczna podróbka. W oryginale - nabicie manufaktury Johann'a Gottfried'a Rank. Königsberg (plącze się tego sporo po e'bayu) pzdr. stani
taurii Napisano 3 Grudzień 2021 Autor Napisano 3 Grudzień 2021 Troche poczytałem i rzeczywiście w latach 70 firma bodajże "Thielen" robiła reprodukcje. Po czym widać że to fake ?
toyotomi Napisano 3 Grudzień 2021 Napisano 3 Grudzień 2021 Czołem. 2 godziny temu, taurii napisał: Po czym widać że to fake ? Brakuje monogramu - JGR = Johann Gottfried Rank. pzdr. stani
Pytanie
taurii
Takie pytanko odnoście chyba cynowego pucharu znalezionego na złomie.
1. czyja to punca, kto był wytwórcą, coś do poczytania ?
2. no i pytanie czyje to inicjały mogą być, w tamtych czas raczej nie każdy mógł se na to pozwolić. Napis to 17 AB 67
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.