qwsaqwsa Napisano 12 Listopad 2021 Share Napisano 12 Listopad 2021 Niby wydaje mi się, że dobrze zidentyfikowałem jako 3 krajcary 1628 Ferdynand III. Ale… nigdzie w necie nie znalazłem identycznej - albo inny awers, albo rewers. Pewnie źle szukam. Ktoś podpowie jaka to wersja monety ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo69 Napisano 13 Listopad 2021 Share Napisano 13 Listopad 2021 Na pewno moneta została wybita w mennicy Kłodzkiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo69 Napisano 13 Listopad 2021 Share Napisano 13 Listopad 2021 Katalog Kalinowskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 13 Listopad 2021 Share Napisano 13 Listopad 2021 Zgadza się NumisBids: Kölner Münzkabinett Auction 111, Lot 620 : SCHLESIEN GLATZ, HERZOGTUM Ferdinand III. als Erzherzog, 1627-1637. 3... Z tego co pamiętam była tam w tamtych latach zmiana mincerza i spory bałagan z odmianami. Katalogi Piotra Kalinowskiego mogły by pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 13 Listopad 2021 Share Napisano 13 Listopad 2021 O! Nie zauważyłem wpisu. Szukałem zawzięcie ale nie znalazłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwsaqwsa Napisano 13 Listopad 2021 Autor Share Napisano 13 Listopad 2021 Dzięki wielkie. Jeszcze muszę się sporo nauczyć, gdzie szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.