Jolup Napisano 24 Październik 2021 Share Napisano 24 Październik 2021 Może ktoś wie, co to za odznaka? Znaleziona w Oszmianach na Białorusi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jolup Napisano 24 Październik 2021 Autor Share Napisano 24 Październik 2021 2 godziny temu, adamus73 napisał: Odznaki nie znam, ale wytwórcę już tak, to Zakład Jubilersko Grawerski Teodora Filipskiego, mieszczący się w Wilnie, przy ul. Zamkowej 6. Odznaka wykonana ze srebra 875, po roku 1932. Dzięki, wiem trochę o grawerze. Czemu po roku 1932? I bardzo mnie interesuje jaki rodzaj odznaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus73 Napisano 25 Październik 2021 Share Napisano 25 Październik 2021 Sygnatura srebra była w użyciu, w latach 1932-1939 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 25 Październik 2021 Share Napisano 25 Październik 2021 Wygląda na odznakę związaną z rolnictwem - jest tam sierp, kłosy zbóż i symboliczny pług. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 25 Październik 2021 Share Napisano 25 Październik 2021 Podejrzewam związek z Akademią Rolniczą w Dublanach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jolup Napisano 25 Październik 2021 Autor Share Napisano 25 Październik 2021 Mam jeszcze podobnu "Rolniczą" odznaku (z Baranowicz). Pisali ze to Odznaka dla absolwentów Kursów [ok.trzymiesięcznych] Przygotowania Rolniczego z lat 1914-18 dla terenów Małopolski, wątpię, czy to prawda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus73 Napisano 24 Październik 2021 Share Napisano 24 Październik 2021 Odznaki nie znam, ale wytwórcę już tak, to Zakład Jubilersko Grawerski Teodora Filipskiego, mieszczący się w Wilnie, przy ul. Zamkowej 6. Odznaka wykonana ze srebra 875, po roku 1932. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Jolup
Może ktoś wie, co to za odznaka? Znaleziona w Oszmianach na Białorusi.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.