Skocz do zawartości
  • 0

Szabla

kameleon3333

Pytanie

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

A głowica stylizowana na wojska napoleońskie? Trzon opleciony sznurowadłem? Generalnie wysokich lotów wyobraźnia...

Mam nadzieje cichą to toyotomi nie zjedzie nas jak burą sukę za takie opryskliwe uwagi oryginalnej szabli z czasów napoleońskich...

Pozdr.

Czołem Waszmościom.

Kto by miał Was "objeżdżać",  jak piszecie - czystej wody - prawdę...?

Szacun dla wykonawcy, za upór i odwagę - choć z umiejętnościami, to krucho.

54 minuty temu, bialawy napisał:

A głowica stylizowana na wojska napoleońskie?

Raczej nie - przy szablach okresu cesarstwa nie stosowano kapturków stylizowanych na głowy lwów - tych "lwów" było dosyć na innym osprzęcie.

Głowa lwa na kapturku, to - przede wszystkim - Prusacy i ich - "Löwenkopfsäbel".

pzdr.

stani

8 godzin temu, bialawy napisał:

A głowica stylizowana na wojska napoleońskie?

7 godzin temu, toyotomi napisał:

Raczej nie - przy szablach okresu cesarstwa nie stosowano kapturków stylizowanych na głowy lwów - tych "lwów" było dosyć na innym osprzęcie.

Głowa lwa na kapturku, to - przede wszystkim - Prusacy i ich - "Löwenkopfsäbel".

Wybacz toyotomi. Po prostu pierwsze skojarzenie lwiej głowy to klamra wojsk napoleońskich, stąd moja uwaga. Jak zwykle nie zawiodłeś i wyjaśniłeś pewne kwestie odnośnie białej broni, a ja na szczęście z kol. dreptakeustachy nie podpadliśmy za błędne skrytykowanie dzieła domorosłego płatnerza.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie